Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Маститът е по-агресивен през лятото

Маститът не е безобидно заболяване, както из­глежда на пръв поглед. При появяване на треска, на леки болки, оток и температура веднага посетете личния си лекар. Ако пропуснете този момент, Се стига до гноен мастит, при която ситу­ация няма как да минете без операция.

Освен климатичните причини понякога малка пукнатинка на зърното също може да предизвика мастит. Особено ако в горещините си облечете на голо блузка от по-груба тъкан. Инфекцията лесно прониква през нараненото зърно и попада в тъканта на млечната жлеза, където предизвиква възпаление. През първия стадий се появяват оток, уплътняване, загрубяване на кожата и зачервяване.

Болната изпитва треска, тъпа болка и дискомфорт в гърдите. Темпе­ратурата може да скочи до 38 градуса. Ако ви се случи това, побързайте да се прегледате при спе­циалист. Навреме npegписаното лечение само след две седмици ще даде положителни резултати, и ще ви спаси от много неприятните последствия от следващия етап на ма­стита – гнойният.

Той протича с висока температура – до 40 гра­дуса, с обща слабост, гла­воболие, силна пулсираща болка в гърдите, отделяне на гноен секрет от зър­ното. Ако пропуснете мо­мента – ситуацията може да се усложни до такава степен, че да се стигне до операция. Обикновено след гнойния мастит остават белези, които често дефор­мират млечната жлеза.

 

ВНИМАНИЕ!

По никакъв начин не започвайте да се лекувате с под­ръчни средства! Някои дами при подобни симп­томи слагат грейка, други – лед. Запомнете, че и двете процедури могат да доведат до се­риозни усложнения. Дру­ги стоят и се надяват да се размине. Не чакай­те, а търсете специа­лист и се лекувайте. По­някога като мастит може да се „маскира“ т. нар. маститоподобен рак, който външно се проявява с почти същи­те симптоми, само че в този случай няма пови­шена температура. Всичко това може да открие и диагностицира единствено специалист.

 

ТЕРАПИЯТА ЗАВИСИ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА НА БОЛЕСТТА

Съвременната медицина разполага с нови противовъзпалителния анрибактериални препарати, които се лекува успешно. Лекува­щият лекар ще реши какъв препарат ще е най-подходящ за пациентката. Освен антибактериалната терапия непременно се предписват и имуномодулатори, които помагат да се спре възпали­телният процес в гърдите и да се укрепи имунната система. По никакъв начин не прекратявайте лечени­ето, дори симптомите на болестта да намалеят или да изчезнат.

Защото е възможно възпалителният процес само да се е притъпил, но да не е излекуван. Когато инфекцията не е ликвиди­рана при отслабване на имунитета отново ще провокира развитие на мастит, който може да премине в хронична форма. За да избегнете такава неприятна ситуация, се излекувайте докрай, като строго изпълнявате лекар­ските предписания. Маститът не,е безобидна болест, както изглежда на пръв поглед. Особено гнойният, който неминуемо изисква операция. Не е изключено да се развие мастопатия, а също и фиброзно-кистозна болест на гърдата. След прекарания възпалителен процес по принцип се съз­дава благоприятна почва за развитие на възлова форма на мастопатията, при която се образуват доброкачествени уплътне­ния или т.нар. възлови пролиферати – фиброаденом и папилом.

 

Народните рецепти може да помогнат при мастит:

Изберете си един хубав зелев лист от средата на кочана – нека е най-сочният и голям. Леко го размачкайте, за да се покаже сокът на повърхността, след което го наложете на болното място, но предварително измийте гърдата си с топла вода. Отгоре внимателно си сложете памучен сутиен или друга дреха, която да придържа зелевия лист, и ходете така целия ден.

Преди да си легнете, смесете пшенично брашно с липов мед в пропорции 2:1. Хубаво омесете тестото, разточете го на тънък слой във вид на лапа и го наложете на Възпалената част на гърдата, отгоре покрийте с пергаментна хартия и увийте вълнен шал, за да закрепите лапата. На сутринта я свалете, измийте гърдата с топла вода и изтрийте със суха кърпа.

Смесете по една супена лъ­жица листа от коприва, жълт кантарион и листа от живовляк с една чаена лъжичка валерианови корени..

Залейте една супена лъжица от сместа с чаша гореща вода и оставете да престои един час. Прецедете настойката и прие­майте по 2 супени лъжици 3 пъти.; на ден след ядене. Полезни са и витаминните чайове.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *