Какви са усложненията при хроничната хипертония?

Хроничната хипер­тония е един сериозен проблем за всеки, който страда от това заболя­ване.

Смята се че около 20 на сто от българите вече имат този про­блем. Това в повечето случаи се дължи на ома­ловажаване на вече проявяващите се симптоми. Ако болният не вземе мерки да нормализира кръвното си налягане, е възможно да бъдат: увредени и други органи Така например могат да се получат усложнения като хронична бъбречна недостатъчност, диа­бет, затлъстяване, ув­реждане на крайниците и ретинопатия. Говорим за едни от твърде се­риозните заболявания, които се лекуват про­дължително

За съжаление, ние българите не сме свикнали да обръщаме внимание на това, че нивото на кръвното ни налягане се повишило малко, че пред очите ни очите ни започват да се спускат паяжини и имаме главоболие. А всичките тези симп­томи са признак на вече сериозно повишеното кръвно налягане. Спе­циалистите не прес­тават да повтарят, че трябва да следим стой­ностите на кръвното си налягане и особено когато вече сме над 50 години. И да започнем да се лекуваме, докато е станало късно. Лечението се състои в приемането на изпи­саните от лекуващия лекар медикаменти.

АПРОПО!!

В последно време специалистите вече лекуват хипертониците по нов метод, известен като ренална денервация. Новият метод на лечение е една оптимистична прогноза за онези пациенти, които от години използват повече от три вида лекарства при артериална хипертония и въпреки това състоянието им не се подобрява.

 

Защо сме на първо място по смъртност от рак на маточната шийка?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *