ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Промяната на времето измъчва хипертониците

„Защо при промяна на времето към по-топло или по-студено винаги ме боли глава?“

Маргарита Стоева, Силистра“

Промяната на времето обикновено е свързана с промяна в атмосферното налягане и магнитни бури. Това са фактори, които действат върху притока на кръв към мозъка, а и върху все още малко познати механизми за неговата нормална работа. Прекалено се свиват или се отпускат мозъчните съдове, така се създава болката, защото самата мозъчна тъкан не боли. Усетът за болка идва от нервите в съдовете и обвивките на мозъка. Доказано е, че при такива промени се отделят по-малко от хормоните на мозъка серотонин и допамин, които определят настроението и работоспособността. Затова хора, които по начало са по-чувствителни, в такива случаи стават раздразнителни и свадливи.

Главоболието при промяна на времето винаги е подозрително за хипертония. Щом се появи – добре е да се измери кръвното наляга и то да се наблюдава няколко пъти през денонощието. Щом като атмосферното налягане се стабилизира, главоболието отминава. Но ако остане или се засили – трябва да се търси невролог.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *