Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Маски за прекрасна и млада кожа

Независимо от типа на вашата кожа, тя има нужда от грижи, за да е здрава и красива

Най-добрият помощник в това отношение са козметичните маски, които не само подхранват, но и възстановяват водния баланс, регулират кръвообращението и се борят с различни възпаления по кожата.

Маски всякакви и за всеки тип кожа
Маски всякакви и за всеки тип кожа

Преди да използвате маска, определете вашия тип кожа. Ако порите й бързо се замърсяват и лицето има неестествен блясък — кожата ви е мазна.

Ако не можете да излезете от дома без овлажняващ крем, а кожата на лицето ви постоянно се бели – значи е суха.

Ако Т-зоната на лицето бързо се замърсява и има нездравословен блясък, а останалата част на лицето съхне и се бели – имате комбиниран тип кожа.

В случая когато кожата на лицето не предизвиква особени проблеми и има добра структура, става дума за нормален тип кожа.

МАСКИ ЗА СУХА КОЖА

Морковена маска. Настържете един морков и го смесете с яйчен жълтък. Нанесете сместа върху лицето и оставете за 10 минути. Маската насища кожата с витамини, които поддържат водния й баланс. Не забравяйте, че морковът има оцветяващ ефект – не правете маската непосредствено преди излизане от къщи.

Шоколадовата маска е прекрасно овлажняващо средство. Разтопете млечен шоколад на водна баня, добавете жълтък и сметана. Нанесете сладката смес върху лицето и оставете до пълно изсъхване. Измийте с топла вода без сапун.

Маската от диня овлажнява кожата, снема усещането за парене, премахва лющенето. Смесете 2 чаши сок от диня със супена лъжица мед и чаена лъжичка сол. Нанесете течността върху лицето, шията и зоната на деколтето с помощта на памучен тампон. Измийте след два часа със студена вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *