Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 аромата за отлична форма

Има миризми, които могат да извършат чудеса за тялото и духа ви.

 

Не се нахвърляйте на лекарствата при всеки признак за неразположение, а се възползвайте от вашия нос!

Лаванаула

Имате мигренозен пристъп? Боли ви гърбът? Опитайте да облекчите състоянието си с ароматите на лавандула и люта мента, които притежават обезбо­ляващи свойства. В Нюйоркска болница на някои от болните предоставили ароматно масло от двете растения. Оказало се, че те имат много по-малка нужда от морфин.

Портокали против стрес

Тежък ден в офиса, куп домашни задължения, сложни отношения с близки и колеги… Не се оставяйте напрежението да ви погълне – вдишайте портока­лов аромат! Той е известен като враг на стреса с отпускащото си въздействие. Може да опитате и миризмата на лавандула. Ще се почувствате по-спокойни и позитивни.

Тонус от грейпфрута

Цитрусовите плодове имат учуд­ващи свойства – техният аромат увеличава бдителността и, неза­висимо от възрастта, създава усе­щане за младост и динамичност. Интересен експеримент по време на модна фотосесия показва, че фотографите, вдишали аро­мат на грейпфрут, преценявали моделите като по-млади (с 4-5 години) от действителната им възраст.

Аромат на роза при болезнена менструация

Може би сте от тези жени, които всеки месец очакват с неприятно чувство петте дни на менструа­цията си, защото те са свързани с болки в корема и общо неразполо­жение. Направете си смес от две капки розово масло, ратворено в растително бадемово масло, и две капки ароматно масло от лавандула. После я използвайте за масаж на корема веднъж дневно, като започнете седмица преди месечния цикъл.

Ментов аромат и желание за спорт

Не всеки изпитва спонтанно же­лания да спортува. На повечето от нас им трябва сериозна моти­вация. Лютивата мента може да я подсили, тъй като ароматът й дава прилив на енергия, желание за движение и вяра в собстве­ните сили. Носете в джоба си флаконче с ароматно масло от растението, за да не се отказвате от спорта.

Ябълков аромат за поеодоляване на глада

Ако трудно издържате на изку­шението да си хапнете парче торта в следобедните часове, пробвайте да вдишате ябълков аромат. Изследване, проведено в Чикаго от фондацията за про­учване на обонянието, доказва, че миризмата на ябълка може да намали апетита и така да до­веде до регулиране на теглото. Подобен ефект имат ароматите на банан и люта мента.

Мирис на розмарин за добра памет

Ако трябва да изнесете важен доклад или детето ви има изпити, помислете за прекрасната подправка розмарин – тя помага на концентрацията и паметта. Във Великобритания е направено изследване със студенти по време на изпити – групата, която вдишвала ароматното масло от розмарин непосредствено преди това, показала много по-добри резултати от останалите. Тези студенти се почувствали също по-ведри и по съобразителни от обикновено.

Сладка папрат за повишаване на либидото.

Липсата на желание за секс е деликатна тема, която обикновено не се осмеляваме да коментираме, докато накрая не ни обхване истинска паника. Едно „бабешко” средство може много да помогне – направете си торбичка от плат, напълнете я със стръкчета сладка папрат, поставете я под възглавницата си и… очаквайте резултата! Като афродизиак действат също ароматът на краставици и миризмата на бебешка пудра, която осезаемо увеличава сексуалния апетит – нанесете малко количество по тялото си след душа.

 

 

 

Аромати с вкус на плодове…

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *