Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Старост – нерадост? Да, ама не!

Всички остаряваме. Но не бива самочувствието ни да страда от това.  Ето „изповедта” на една 50-годишна жена.

От години всеки първи вторник на месеца се срещам с моите приятелки. В началото си говорехме за мъже, после за деца, после пак за мъже – собствените. От време на време – за работа и за някое пътуване. А днес – познайте! За болести, разбира се. Едната казва, че лекарят й е открил артроза в лявото коляно. Другата веднага я прекъсва – да е доволна, че е коляното, къде по-лошо е в тазобедрената става като при нея. Третата не остава по-назад с нейното кръвно и така си тече разговорът.

Преди се сме­ехме и шегу­вахме, сега си сравняваме лекарствата и четем за вред­ните последи­ци. Срещите ни започнаха да се израждат в състезание по нещастие и болести. Ужас! И аз не съм съвсем без вина, призна­вам си. Когато ме стегна дископатията, приятелките ми трябваше да слушат с часове за болки, причини и терапия. Една от групата обаче ме за­сенчи с историята си. А за мен това беше първото по-сериозно заболяване От време на време имах по някоя настинка или лека травма – навяхване на глезен. Сега, на 50, за пръв път тялото ми не ме слушаше.

Всъщност тялото ми по­каза, че се променя, че няма вечно да съм на 20. Но аз нямам желание на всяка среща да говоря за болести, като че ли сме в старчески дом. За холестерол и високо кръвно. Това много изнервя. В края на краищата имам само дископатия, неприятно, но не и драматично. Да, тялото ни не може без поддръжка. В моя случай ми стана ясно, че в бъдеще ще трябва повече да внима­вам за здравето си. Няма да мъкна тежки торби, а ще тръгна на пилатес и ще тре­нирам мускулите на гърба. Ще си позволя някой и друг масаж. Не искам да ми се наложи да правя операция, защото не съм си обърна­ла внимание навреме. Ще се погрижа за тялото си, например един СПА уик­енд с приятелки. Така че – край на оплакванията! По-добре да внимаваме какво ни казват различните болежки, отколкото да ги обсъждаме.

Затова още на следваща­та среща предложих нови правила – никога повече дълги разговори за артроза, високо кръвно и дископатии. Отделяме първите пет минути за кратки оп­лаквания и – край! После ще си говорим на хубави теми – за мъже например. Предложението беше вед­нага прието.

 

Новости в медицината, които ще променят живота на жените

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *