Помагат ли билките при кървене на венците?

Фитотера­пията дава добър ефект при кървене на венците, кое­то фактически е първият етап на развитие на пародонтита. Но билковите смеси ще ви помогнат, ако напълно сте изчистили зъбния камък и зъбния налеп. Ето някои полезни рецепти:

    • Отвара от дъбова кора в съотношение 1:10 се използва за изплакване при кървене на венците.
    • Много полезна е салвията, чиито растения оказват дезинфекциращо, противовъзпалително и кръвоспиращо действие. Използва се за укрепване на венците, приема се като външно средство, защото чай от салвия помага и при възпаление в устната кухина и. върлото. Попарете листа от салвия и докато отварата е топла, изплаквайте болното място, като задържате по-дълго време в устата. Ако ви остане отвара, не я използвайте повече, пригответе си нова и извършвайте процедурата често – няколко пъти за половин час, така възпале­нието ще стихне.
    • Пародонтозата се повлиява много успешно от пчелни продукти. За най-ефективен се приема прополисът – той оказва не само бактерицидно, но и стимулиращо действие на тъканите на венците, като ги възстановява. Добър ефект се получава, ако използватеапликации б 4-процентна настойка от прополис върху повърхността на шийката и ко­рена. Можете да втривагпе върху венците си мед, смесен със сол! но разбъркайте добре – 20 г мед с 5-10 г сол.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.