Антистресовите продукти през лятото са задължителни за красивата и здрава кожа

През лятото кажете „сбогом“ на тежките и мазни кремове

Разделете се средствата, които сте използвали през студените и мъгливи дни, подхранващият крем също не ви е нужен. Настъпило е времето на кремове и течности с лек овлажняващ ефект.

Въведете ред в козметичната си чантичка
Въведете ред в козметичната си чантичка

 

През зимния и пролетния период кожата силно се уморява, което не може да не се отрази на външния й вид: тя придобива нездрав сивкав цвят, покрива се с малки бръчици, възниква лъщене или лющене.

Такава кожа има нужда от старателни грижи.

Ще са ви необходими антистресови козметични продукти: тоници, кремове, средства за изчистване на кожата, гелове за клепачи и маски. Само нежното всекидневно въздействие ще помогне да върнете на кожата си здравето и красотата. Всички средства за грижа за кожата в този период трябва да се подбират по състав. Те трябва да съдържат следните компоненти:

Витамин А (ретинол) – стимулира процеса на образуване на нови кожни клетки;

Витамин Е (токоферол) – антиоксидант, който забавя процесите на стареене на кожата;

Витамин С (аскорбинова киселина – дарява младост на кожата, стимулира кръвотока и укрепва стените на съдовете.

Ако в лицето ви се покрива с капки пот или периодично възниква мазен блясък, не трябва да го обтривате с хартиени салфетки или носни кърпички – това може да провокира дразнене на кожата. Възползвайте се от листенца пудра – те се правят от специална адсорбираща хартия, обработват се с пудра и отлично попиват мазнината или потта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *