Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко калций е необходим на организма?

Интересува ме кол­ко калций трябва да приема жената преди менопаузата, за да запази костите си напълно здрави. Аз съм на 68 години и си спомням, че когато съм ходила на училище, никога не сме говорили за костни забо­лявания. Вярно е, под строй ни водеха на профилактични прегледи, но никой не ни каза, че трябва от рано да се предпазим от остеопорозата и по какъв начин можем да го направим. Имам внучка на 14 години, но и тя не знае нищо за профилактиката на костните заболявания и затова искам тя да научи малко повече за профилактиката.

Пенка Страшимирова – с.Славяново

 

Според направените медицински проучвания дневното количество Калций, което трябва да попада в организма на Младите хора, е от 800 до 1000 милиграма. Дъл­гогодишните проучвания обаче показват, че пове­чето жени поемат около 500 милиграма калций на ден, което е твърде недостатъчно,. Освен това организмът на вся­ка жена има различна способност да абсорбира калция. Съвременната медицина е на мнение, че преди менопаузата всеки ден трябва да се вземат около 1000 милиграма, а след менопаузата, ако не се провежда естрогенна терапия – до 1500 мили­грама.

Затова специалисти­те по хранене препоръч­ват борбата с остеопорозата да започне от 10 годишна възраст. Те препоръчват консумаци­ята на храни, богати на калций – млечни продукти, консервирана сьомга с кости, сардини, скумрия, ядки, портокалов сок с добавка на калций, гор­чица, листни зеленчуци, ряпа, зелени листа от глухарче и други. Ако оба­че се налага да се вземат допълнителни количе­ства калций, непременно се прави консултация с лекар.

 

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *