ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Злоупотребата с медикаменти уврежда много важни органи

Майка ми е маниачка на тема лекарства. Тя непрекъснато гледа рекламите и като чуе за някакво лекарство или хранителна добавка, вед­нага ме изпраща да й го купя. Пие по цяла шепа лекарства и не мога да я накарам да повярва, че това може да съсипе и малкото здраве, което й е останало. Моля ви, нека вашите специалисти коментират проблема.

Светла Калоянова – Стара Загора

 

Не само вашата майка, напоследък Все повече хора гълтат по една шепа хапчета. Вярно е, възрастните хора имат един куп болежки, но това не значи, че трябва да пият по пет-шест вида таблетки. Прави впечатление, че все повече хора залагат на лекарства­та, което не само че не е правилно, но е и много опасно. Безразборното пиене на лекарства, без да са пред­писани от лекар, крие много рискове за здравето, а дори и за живота. При продължителна употреба на повече от пет медикамента е възможно да се получи дори отравяне на кръвта, ако взаимодействието между тях не е подходящо. Най-уязвими от въздейст­вието на букета от медикаменти са черният дроб и бъбреците. Черният дроб, защото преработва лекарства­та, а бъбреците, защото ги отделят и изхвърлят от организма.

АПРОПО!

Увреждане на бъбреците е констатирано при продъл­жителната употреба на съ­нотворни и обезболяващи сред­ства.

Цитостатичните препарати, съ­четани с антидепресанти, които се предписват при колагенози и тумори, увреждат бъбреците, черния дроб и сърцето.

Кортикостероидните хор­мони също са опасни слeд продължително приемане. Те могат да причинят атрофия на кората на надбъбречните жлези, да станат причина за образуване на язва на стомаха и червата, придружена с кръвоизливи.

Някои от продължително приеманите лекарства пре­дизвикват странични явле­ния – гадене, повръщане, свето­въртеж, слабост. Особено опасно е едновременното поемане на ал­кохол с лекарства, които успокоя­ват нервната система, тъй като те взаимно усилват отрицател­ния ефект.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *