Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да осиновиш дете…

До това решение двойките стигат по различни причини, както и по най-различни пътища…

Едни никога не са мислили да пред­приемат подобна стъпка, докато снимка на мило мъниче не докос­не сърцето им. А други, след дълги неуспешни опити да имат собстве­но дете се отправят по домовете в търсене на „своето“.

ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ?

Стъпка № 1: Подава се писмено заявление до Дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен адрес, за да ви впишат в регис­търа на осиновителите. То съдържа лични данни и кратка история на семейството ви, информация за социалното ви положение, какви са мотивите ви за осиновяване, в кои райони искате да ви регистрират и т.н.

Стъпка № 2: Справка и издаване на доку­мент от служба ГРАО по постоянен адрес, че не сте лишавани от родителски права.

Стъпка № 3: Въоръжени с тези документи, трябва да посетите личния си лекар, за да ви издаде медицинско свидетелство, показ­ващо физическото и психичното ви здраве, както и удостоверение, че не страдате от тежки хронични и заразни болести, които застрашават живота ви.

Стъпка № 4: Нуждаете се също от свиде­телство за съдимост от съда и документ от Прокуратурата, показващ, че срещу вас не е образувано наказателно производство.

Стъпка № 5: Освен изброените дотук, е не­обходимо да приложите и документи, показ­ващи доходите ви, имотното ви състояние (служебна бележка, нотариален акт и т.н.)

Стъпка № 6: Добри думи от няколко ваши близки. Тези препоръки трябва да са в пис­мена форма – може да са от роднини, прия­тели, съседи, колеги.

Стъпка № 7: Задължително е и пис­мено да заявите готовността си да си сътрудничите с дирекцията по наблюдение на отглеждане на детето и спазване на правата и интереси­те му, включително и че ще давате необходимата информация за раз­витието му на всеки 6 месеца през първите две години, след като сте го завели у дома.

След обстойно проучване социални­ят работник ще даде своето станови­ще и ако то е положително, молбата се придвижва до директора на „Со­циално подпомагане“ за разрешение осиновяването да се случи.

 

 

 

Утроба назаем

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *