ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как лесно да създадем здрави и щастлива деца

Според традиционната и алтернативната медицина стресът е основният виновник за растящия брой безплодни двойки по света. Недоспиването, умствената преумора, прекаляването с мазна и пикантна храна, цигарите и алкохолът са вредни за репродуктивното здраве на партньорите.

Хомеопатията и Шуслеровите соли могат да помогнат през периода преди зачеване, в момента на забременяване, износване и раждане на бебето, както и при отглеж­дането му, обясни проф. д-р Аджит Кулкарни, гостувал у нас по повод на Световната седмица по хомеопатия.

Около 6 месеца преди забременяването

Древното източно учение аюрведа разграничава секса за удоволствие от. секса за зачеване при втория партньорите трябва да се подложат предвари­телно на режим за прочистване и подмладяване на тялото. Така трябва да се достигне оптималното състояние на яйцеклетките и на качеството и броя на  сперматозоидите. Режимът включва промяна в начина на живот, на билки, лаксативи, йога и медитация. Партньорите трябва да постигнат идеално здраве и хармония преди зачеването.

В Индия съпругата поднася чаша топло мляко с шафран още в първата брачна нощ, разказва проф. Кулкарни. После тази напитка на плодовитостта се приема от мъжа всеки ден. Непланираната или нежеланата бременност не е в съзвучие с аюрведа.

Моментът на зачеването

Любовта е най-добрият стимулатор на либидо­то, учи аюрведа. Освен обичта и пълната хармония между партньорите е важна и обстановката – зачеването не трябва да става на непознати и неуютни места, двойката трябва да се чувства спо­койна и сигурна.

 

Презбременността

Връзката между майката и плода започва от момен­та на зачеването. Зато­ва жената трябва да се занимава само с приятни, духовни и креативни дей­ности – забранени са й на­пример филми с насилие и ужаси, по възможност трябва да й се спестяват лоши новини. Релакси­ращата музика помага за постигане на физически и психически баланс.

Храната на бремен­ната трябва да е прясна, балансирана и приготвена с обич у дома. Приемът на есенциални мастни киселини, калций, маг­незий, фолиева киселина, желязо, В12, В6 и цинк са необходими за превенция на малформации на плода. Прясното мляко е задъл­жително в менюто всеки ден, но не бива да е пас­тьоризирано. Стафидите, нарът, смокините, листни­те зеленчуци поддържат нивото на хемоглобина и подхранват кръвта. Аюрведа не препоръч­ва бременната да пътува при новолуние, както и да наблюдава слънчеви и лунни затъмнения.

По време на раждането

Хомеопатията наред с традиционната медицина може да подпомогне процеса. Специалистът по аюрведа не изключва акушер-гинеколога при нормално раждане, както и секцио при необ­ходимост. Прилагането на хомеопатия и Шуслерови соли помагат за терапия на постродилни травми. Според индийската филосо­фия има два подаръка за цял живот, които можем да да­рим на децата си – да имат корени и да имат крила. Ако успеем да ги създадем и от­гледаме в обич и да им дадем свобода, това ще е най-успеш­ната стратегия.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *