Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Камшик, дюля и очанка при ларингит

Вземат се 100 грама сушени листа от камшик и се варят в 1 литър вода, докато течността намалее с една трета. Получената отвара се прецежда, подслажда се с пчелен мед и с нея се прави гаргара.

2 чаени лъжици семена от дюля се заливат с 1 чаена чаша вода и се оставят да киснат няколко часа. След това течността се прецежда и от нея се пият по 2-3 супени лъжици 3 пъти дневно.

Приготвя се запарка от 2 супени лъжици надробени стръкове очанка и половин литър вряща вода. След като поизстине течността се прецежда. Приема се по половин чаена чаша 4 пъти дневно преди ядене.

Смесват се равни части цветчета от лайка, корени от блатен аир и планински очеболец. 1 чаена лъжица смес се залива с 1 чаена чаша студена вода. Кисне 3 часа и се вари на слаб огън 20 минути. Ползва се за правене на гаргари. Рецептата е подходяща при ангина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *