Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Все повече млади хора умират от инфаркт

Внезапната смърт остава една от големите медицински загадки на съвременността.

На всеки един милион души Само за седмица внезапно умират от 30 до 50 мла­дежи и девойки именно по този начин. Нямаме точна статис­тика за България, но като цяло тенденцията е тревожна. Само в САЩ от внезапна смърт умират половин милион съвършено здра­ви млади хора. И в европейските страни зачестяват подобни случаи, например в Германия всяка година от внезапно спи­ране на сърцето от този свят си отиват повече от 100 хиляди човека, част от които между 17 и 25 години.Преди време лекарите споде­ляха мнението, че за всичко е виновно патологичното удебе­ляване на сърдечния мускул. Сега извеждат нова версия – причина­та уж е в наследствеността Т.е., ако някой от близките ви преди време е починал от сърдечен пристъп, се грижете за себе си и редовно посещавайте кардиолога. Но дали това повишава шансовете да се предотврати неочакваната смърт в разцвета на силите на младите хора? Не много, Ето в това е ужасът на вне­запната смърт – че тя идва сякаш от нищото, ей така, без видима причина.

 

Преди по-малко от месец в рамките само на два дни двама млади здрави хора – де­войка на 20 години и младеж на 22 – умряха в съня си… от инфаркт. Родни специалисти коментираха в някои медии този зловещ т.нар. синдром на внезапната смърт, но не стана много ясно защо се случва това. Статистика­та от Световната здравна организация показва, че в днешно време по целия свят на един милион население всяка седмица внезапно уми­рат от 30 до 50 млади хора. Да, действително обичай­ният ритъм на едно здраво сърце може да се наруши внезапно и ако не се вземат решителни мерки, човекът може да си отиде от този свят за броени минути и дори секунди. Случвало се е дори да не успее да разбере какво става, чуди се как така неговото здраво сърце се е разтуптяло изведнъж, впоследствие го обхваща някаква тревога, но докато се усети, че това може да бъде опасно, сърцето му спира. Какво е подтикнало този свръхиздръжлив орган към такова нелогично пове­дение? А може би отговорът трябва да се търси и от лекари с друг специалности?

А ДАЛИ АЛКОХОЛЪТ НЕ Е ВИНОВЕН?

ИЛИ ОТСЛАБНАЛИЯТ организъм?…

Безусловно, има значе­ние, защото продължител­ната употреба на спиртни напитки може да доведе до сърдечна катастрофа, но повечето от внезапно починалите млади хора не пият. Дали пък слабият организъм не може да се справи е битовите нато­варвания? Но тогава пък защо умират спортисти, намиращи се под непрекъс­нат лекарски контрол? И тази статистика е мрач­на – десетки футболисти си отидоха от този свят буквално на игрището. И не само, например младият латвийски хокеист, 31-годишният Сергей Жолток, неочаквано се почувствал зле по време на мача. Ле­карите веднага се спус­нали да му помагат, но не успели, а само продължили агонията на сърцето, „ре­шило на всяка цена да се откаже от своите функ­ции“. И пак ще се повторим, че са десетки тези млади атлетични спортисти, които на всичкото отгоре са под непрекъснатото на­блюдение на медиците. Ве­роятно е по-лесно всяко внезапно спиране на сърцето да се припише на „нещо употребявано“, още повече ако това „нещо“ съвпада с медицинските канони. Но ако се абстрахи­раме от тези недоказани с нищо теории, тогава каква в крайна сметка е първопричината за зага­дъчната смърт на. тези млади хора?

 

Как Да Се Предпазим От Инфаркт И Сърдечни Заболявания – Тайните На Сърцето:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *