Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пигментните петна са с различна форма!

Имам доста неприятен проблем на лицето, който вече се отразява и на психическото ми състояние. Миналата година през януари заминах за Чехия, а през март ми се появи кафяво петно на дясната буза. След това – на лявата. Петната започнаха да се увеличават, а през юни вече имах петна и на челото. Взех си препарат със слънцезащитен фактор 30, като предположих, че е от слънцето. Когато се прибрах в България, си купих крем мелабел и се мазах с него 4 месеца, като за това време ми паднаха 5 слоя кожа. В Чехия ходих на дерматолог, той ми каза, че петната са ми от стрес. Предписа ми витамини – С, В, А, Е, се­лен, хром и зелен чай. Пия ги от десет дни и забелязах, че на едното петно чистата кожа, която е в самото петно, леко се е увеличила. Възможно ли е това да се дължи на витамините? Моля ви за съвет и помощ. Винаги съм имала чиста кожа, а сега съм изпадна­ла в депресия.

Десислава Георгиева – Варна

От описанието, което сте ни изпратили, най-ве­роятно страдате от мелазма. Това е състояние, което най-често засяга брюнетките. Пигментните петна (хлоазми, мелазми) са по-тъмно оцветени области от кожата при жени над 35 годишни, които се срещат рядко при млади момичета и мъже. Пигментните петна имат разнообразна форма Щ големина, гладка повърх­ност и резки очертания. Цветът им е светложълт, сиво-кафяв или тъмно кафяв, Разполагат се обикнове­но симетрично по бузите, слепоочието, над горната устна, носа, по-рядко по брадата, а при по-възраст­ни – близо до ушите и по страничната част на шията. Причините за поява на мелазма могат да бъдат различни – бременност, прием на противозачатъчни или някои други лекарства, излагане на слънце или со­лариум, използване на някои козметични продукти. До каква степен ще премине Мелазмата след лечението, зависи от дълбочината, на която е разположен пигмен­тът. Колкото по-повърх­ностно е разположен, тол­кова по-лесно изсветлява кожата. Самото лечение на пигментацията трябва да е индивидуално и зависи от дълбочината на пигмента. Биха могли да се използват козметични продукти или химичен пилинг, но какъв ще бъде крайният ефект, зависи и от вас, и от това как ще пазите кожата си от слънцето. Имайте предвид, че прилагането на агресивни методи за изсветляване, силното залющване или зачервява­нето вместо да подобрят състоянието могат да го влошат. Ето продукти или химичен пилинг, но какъв ще бъде крайният ефект, зависи и от вас, и от това как ще пазите кожата целогодишно. Съвет­ваме ви да използвате по- висок фактор – 50. Нанасяй­те слънцезащитния крем всеки ден 20 минути преди да излизате на открито. Трябва да подновявате слоя преди всяко излизане, а ако прекарвате дълго време навън, подновявайте на всеки 2 часа. Това важи и ако ходите на ски зимата или лятото на море. При изпотяване защитният крем също се отмива.

 

Премахване на пигментации

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *