Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нови лекарства причиняват сериозни усложнения

Група изследователи от института „Дана-Фарбър“ са установили, че нова генерация противопоказни лекарства се свързва с поява на сериозни странични ефекти. Те са създадени да убиват само канцерогенни тумори в бъбреците и черния дроб, но също така значително повишават риска от внезапна смърт в резултат на кървене и сърдечна недостатъчност.

Според изследването медикаментите Наксвар (сорафениб), Сутент (сунитиниб) и Вотриен (пазопаниб) причиняват фатални усложнения в 1,5% от пациентите. Учените правят откритието, когато анализират 10 предишни клинични проучвания, които включват 4679 пациенти, приемащи поне едно от изброените лекарства. Авторите отбелязват, че болните с история на сърдечно заболяване могат да бъдат най-засегнати, тъй като те са изложени на особено висок риск.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *