Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Новата мания: Глад и Алкохол!

Непрекъснато се говори за вредата от злоупотребата с алкохол. Правени са много проучвания, които показват, че непрекъснато нараства броят на жените, които системно злоупотребяват с твърд алкохол. Лекарите алармират, че възрас­товата граница на посягащите към чашката намалява драстич­но. Вече не са редки случаите на 12-13-годишни деца, попаднали в болница след употреба на спиртни напитки. Имам племенничка на 19 години, която скоро влезе в болницата с диагнозата дринкорексия. Не съм чувала никога за такова заболява­не, макар че вече съм на 50 години. Ще ми помогнете ли да разбера за какво става въпрос?

Златка Живкова – Варна

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Кудзу корен се очертава като супер ефективен и доказан продукт за лечение на алкохолизъм.

В последните години зачестяват и случаите на дринкорексия. Специали­стите обясняват, че това малко познато в България заболяване е хранително разстройство, разпрос­транено сред момиче­тата, привърженички на чашката. Британски спе­циалисти предупрежда­ват, че дринкорексията е сериозно заболяване, което не трябва да се пренебрегва. Преди да се разболеят момичетата се лишават от храна за известно време или се подлагат на строги и из­тощителни диети, за да отслабнат. Но в замяна но тава си позволявай! употребата на по-големи количества алкохол, като са сигурни, че няма да трупат килограми.

Само допреди десетина години това хранително разстройство е било почти неизвестно и не му е обръ­щано никакво внимание. Днес обаче все повече момичета стават жертва на различ­ните хранителни смущения, в това число и дринкорексия. Лекарите обясняват раз­пространението на забо­ляването предимно сред младите момичета с факта, че алкохолът е високока­лоричен и злоупотребата с него неминуемо води до трупане на килограми. За да запазят добрата си форма, момичетата често про­пускат хранене, за да си позволят питие.

Тези смущения се задъл­бочават заради примера, който дават телевизията и списанията. Медиите показват погрешни сте­реотипи на поведение и налагат схващането, че ако си възможно най-слаб, непременно си красив и успешен. Този стереотип внушава на младите хора, и най-вече на жените, че трябва да бъдат слаби на всяка цена, дори с риск от хранителни смущения. Ле­карите предупреждават, че това е проблем, който не трябва да се прене­брегва, тъй като може да доведе до анорексия у младите жени.

Повече млади момичета страдат от дринкорексия

Младите момичета на възраст между 14 и 25 години са най-застра­шени от тези заболявания. Наскоро се проведоха изследвания, които по­казват пряката връзка между храни­телните смущения и злоупотребата със спиртни напитки. Проучванията сочат, че една трета от страдащите от булимия се борят и със зависи­мостта от алкохол или наркотици. 36% от жените, лекуващи алкохолната си пристрастеност, признават, че имат и хранителни проблеми. Храни­телните смущения, засягащи предим­но жените, могат да бъдат фатални, ако не се лекуват своевременно. Това се отнася в най-голяма степен за теж­ките случаи на анорексия и булимия.

 

Алкохолизъм – Последици и Лечение:

 

Все още ли искате да пиете? СПРЕТЕ АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *