Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страх от чужди хора

Бебето ми е на 8 месеца и неистово плаче, когато се опитат да го гушнат чужди хора. Нормално ли е това?

Да, това поведение е напълно нор­мално, защото около 8-ия месец детето започва вече добре да раз­познава близките си хора и да се страхува от всички непознати. За него познатото лице е равносил­но на „добро“, а непознатото на „лошо“. Как ще се справи малко­то ти с адаптацията към чуждите хора, зависи както от характера му, така и от теб. Старай се да бъ­деш неотлъчно до него през пър­вите месеци от живота му (или му дай сигурна, предвидима и даря­ваща го с любов и внимание зна­чима фигура, когато теб те няма), за да се формира между вас силна емоционална връзка, т. нар. сигур­на привързаност. Така на един по- късен етап (след 1 г.) то ще успява с лекота да влиза в контакт и с хора извън кръга на семейството. Това ще му помогне да преодолее страховете си.

В този период от развитието си де­тето става неспокойно при отсъст­вието на майката, тъй като има особено изявена нужда от контакт с нея и поради факта, че чувството му за време е недоразвито.

 

  • Експертите на сп. „Моето дете” отговарят на вашите въпроси

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *