Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билково лечение на тендинит

Мускулите са специализирани клетки и тъкани, които са поставени заедно като набор или орган, които от своето свиване произвеждат движенията в даден организъм. Краищата на всеки мускулен орган имат специализирани клетки, които са силни и влакнести и поддържат еластичността на мускулите. Тези клетки са прикрепени към костите и хрущялите за да образуват по-устойчиво закрепване и по този начин да подпомагат движението на тялото.
Когато един човек тренира усилено без да е загрял с леки упражнения предварително мускулите и сухожилията се опъват до краен предел и може да се скъсат дори. Рамената, лактите, колената и глезените са особено податливи на навяхвания. Тези наранявания обикновено водят до подуване на засегнатото място. Оттокът бавно се развива и всяко движение става много болезнено. Това състояние се нарича тендинит. Някои от симптомите на тендинита може да включват: остра болка, подуване, ограничено движение в областта на травмата, слабост в засегнатия орган. За лечението на това състояние има много билкови средства освен предписаните от лекар.
Вземете две супени лъжици сусамово семе или слънчогледово масло, добавете една супена лъжица терпентин или керосин към тях и след това приложете на засегнатото място като лапа.
Половин чаена лъжичка на камфор, добавете към една четвърт чаша слънчогледово масло и внимателно масажирайте болното място.
Една чаена лъжичка прясна джинджифилова паста се добавя към една чаена лъжичка куркума на прах се поставят на болното място и се превързват с леко пристягаща превръзка. Оставя се така да престои една нощ, а ако има и подуване добавете и една чаена лъжичка сол.
Шепа евкалиптови листа, няколко скилидки чесън, 10-12 листа от мента, няколко листа от кориандър се смесват заедно. Към тази смес се добавят 1-2 супени лъжици топло кокосово масло и се налага болното място. Това дава много добро облекчение на болката. Ако това лечение не помогне за 14 дни се обърнете към лекар.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *