Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Божествено масло гарантира добро храносмилане

Босилекът е растението, което гарантира добро храносмилане

Ако имате проблеми с храносмилането, потърсете лек в народната медицина и по-точно – в маслото от босилек.
Маслото от босилек е продукт, който има редица ползи за човешкото тяло, които в най-голяма степен се дължат на съдържащите се в него витамин А и полезни вещества – желязо, още магнезий и калций.
В най-голяма степен полезните съставки на босилека се съдържат в листата и семената му, от които главно се приготвя лечебното масло.
Маслото от босилек, допълва изданието puls.bg, се използва при различни проблеми, поразяващи храносмилателната система, сред които стомашни болки, наличието на спазми и газове, още влошено храносмилане и запек.
В същото време, маслото от босилек помага и при настинка и грип, което си качество дължи най-вече на антибактериалния ефект, който има. Помага още и при магарешка кашлица, като я успокоява чрез спазмолитичното действие, което има.
Стари билкари препоръчват босилека и приготвяното от него масло още при артритни болки и главоболие, при външни рани и травми, при белези и охлузвания. Доказан е и освежаващият му ефект, който връща доброто настроение и премахва напрежението, умствената умора, облекча мигрената и меланхолията.
Заради това му качество маслото от босилек често е използвано и в ароматерапията, както и заради това, че подобрява циркулацията на кръвта и обмяната на веществата.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *