ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

На какво да вярвате за раковите заболявания

Тази статия ще ви помогне да разберете повече за митовете за раковите заболявания.

Първият мит твърди, че ракът на мозъка може да бъде причинен от боите за коса. Това обаче се оказва само спекулация, защото в действителност няма доказателства, които да посочват, че хора използвали боя за коса са се разболели от какъвто и да било вид рак благодарение на нея. За да опровергае този слух Американската медицинска асоциация прави проучване с което доказва, че боите за коса не причиняват рак.

Друг мит за появата на рак това, е твърдението, че рак се хваща от мобилните телефони. За щастие това не е вярно, няма нито едно доказателство, че има разболели се хора от рак, защото са използвали мобилни телефони. Мобилните телефони може да допринесат за смъртта на един човек, ако той говори по телефона и шофира например, но не и по друг начин.

Някои хора смятат, че ако някои от семейството е бил болен от рак, то тогава и друг член може да наследи това заболяване. Доказано, е че някои видове рак са генетични, но това не означава непременно, че детето ще наследи това заболяване. Наличието на тези гени само увеличават вероятността детето също да ги получи, но това не е задължително да се случи непременно.

Ракът води до оплешивяване. Това твърдение всъщност не е вярно, ракът не води до оплешивяване, а самото лечение на рак води до загубата на коса. Един човек може да загуби косата си благодарение на химио и лъчетерапията. Но не всички пациенти губят косата си по време на лечението на рак.

Някои хора смятат, че само жените се разболяват от рак на гърдата. Това всъщност изобщо не е вярно мъжете също страдат от рак на гърдата. Доказано е, че от 1500 диагностицирани с рак на гърдата мъже 500 от тях умират годишно.

Най-големия мит за рака е, че той винаги ще бъде с фатален край. Всъщност това вообще не е вярно много хора са се излекували от рак, а това зависи от времето в което е била поставена диагнозата. Колкото по-навреме се открие ракът толкова по-голяма е вероятността той да бъде излукуван успешно.

Някои хора смятат, че ракът е заразен. Това изобщо не е вярно и затова не трябва да се страхувате от човек, който има рак. Все пак е добре да знаете, че има вируси, които причиняват рак. Тези вируси са HPV и хепатит С. Ракът на маточната шийка може да бъде причинен от вируса HPV, а ракът на черния дроб може да бъде причинен от вируса на хепатит С. Тези вируси най-често се пренасят чрез небезопасен секс и при преливане на кръв със замърсени игли.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *