Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Игрите – тест за характера на вашето дете

Игрите като лакмус могат да ви покажат какъв е характерът на вашето дете. Особенно силно това се проявява на тригодишна възраст, когато децата започват да играят заедно и си избират определени роли. Наблюдавайте как се държи вашият мълчуган по време на игра и при необходимост му помагайте да стане по-добър.

С помоща на играта детето опознава себе си и околния свят, развива физическите си и умствени способности, учи се да общува с околните и демонстрира своя характер. Затова играта за детето не е просто игра, а живот, необходимо условие за нормален растеж и развитие.

Двегодишните деца обикновенно играят на всичко и с всичко. Но на 3-4 годишна възраст те вече заявяват своите предпочитания, което ни дава възможност, наблюдавайки игрите на децата ни, по-добре да ги опознаем и разберем. Детето, което харесва мозайка и главоблъсканици, обикновенно е спокойно, детето любител на маскаради и театрални представления е общително, тези, които предпочитат да потичат, да поскачат и да се повозят на колело са по-темпераментни.

През първата година от живота си детето играе с близките си, като пляска с ръце заедно с тях, прави „боц” и т.н. С интерес разглежда химикалки и лъжички, усъвършенства движенията си, изпробва всичко със зъби, слуша звуците, които издава. Всичко това го занимава и го изпълва с чувство на щастие и покой.

Заедно с порастването на детето се променят и неговите игри, стамат по- самостоятелни: например, детето обича да копае в пясъчника в съседство с другите деца, но не заедно с тях. То все още не знае какво е това общуване и социални отношения, като за неговата възраст е характерна следната философия „Моето си е мое, а твоето също е мое”. То възприема останалите деца не като свои другари, а по-скоро като големи живи играчки. Затова няма нищо чудно в това 6-месечно дете да бръкне с пръст в очите на друго дете, за да види какво ще стане, или да го оскубе, или да вземе без разрешение неговата играчка. Ощетеното дете на свои ред изпада в истерия, защото децата на тази възраст приемат играчките за част от себе си и много се боят да не ги изгубят.

Постепенно, когато детето пораства се научава да играе с другите деца, дотогава не бива да мислим, че е егоист. По- добре помогнете на вашето дете, като го водите на разходка на детската площадка, оставяйте го да поиграе малко с новите приятели от детската градина, а не го отвеждайте направо в къщи след като го вземете. Обяснете на детето си, защо е нужно да общува с другите деца и колко е интересно да разменя играчки с тях, както и да измислят съвместни игри.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Игрите – тест за характера на вашето дете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *