ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хремата може да доведе до опасни усложнения

Важно е да се знае, че хремата не е много невинна и не трябва да се подценява или занемарява. Това особено важи за кърмачетата и за слабите, анемични деца. Ако не се лекува, хремата може да се усложни в бронхит, бронхопневмония, ушни възпаления и нагноявания, изтъкват експерти от Европейския център за контрол и профилактиката на заболяванията. Не са редки възпаленията на околностните кухини, които довеждат до синузит.

От една невинна хрема може да се развие менингит, а също и енцефалит. Малките деца често се заразяват от възрастните – при кихане, целуване, с обща кърпа и др.

Хремата може да се избягва чрез закаляване, като малките се приучват да правят въздушни бани. Децата не трябва да се натрупват с много дрехи и завивки, а температурата в стаята им да не бъде по-висока от 20 градуса.

Ако детето има главоболие и общо неразположение, трябва да остане вкъщи и да се лекува за засилване на организма, съобщават от в. „Лечител”.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *