БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

При колит помага смес от различни билки

При хроничен спастичен колит-смесват се 20 грама мента, 18 грама лайка, 13 грама жълт кантарион, 19 грама маточина, 1 грам камшик, 20 грама водно пипериче. Поставят се в 700 мл кипяща вода по 1 чаена лъжица от всяка дрога. Вари се 10 минути, кисне се 1 ден и 2 часа. Пие се 6 пъти дневно по 80 грама, 15 минути преди ядене. За да се получи желания противоспазмолитичен ефект към отварата може да се добавят 15-20 капки тинктура от беладона.

При улцерозен колит-смесват се билките петопръстник и подъбиче и се смилат на прах. Сипват се в 200 мл вода, половин чаена лъжица от сместа. Запарват се около 1 час и след това се взема по 1 супена лъжица 1 час преди ядене. Не се яде лютиви, солени и кисели храни.

Смес от по 100 грама дилянка, мента, лайка, хмел, маточина и босилек. Към сместа се прибавя и 50 грама анасон. В 600 мл кипяща вода се изсипват 2 супени лъжици. Вари се 1 минута, кисне 1 час. Пие се 6 пъти на ден, 15 минути преди ядене и 30 минути след ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *