Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои ваксини са препоръчителни при децата?

В първите 24 часа след раждането новороденото се имунизира против хепатит В, а след 48-ия час се прилага противотуберколозната ваксина.

Здравите недоносени деца се имунизират след навършена коригирана двумесечна възраст, т.е. два месеца след определената дата за раждане / например ака терминът за раждане е на 5.05.2011г., а детето е родено на 1.03.2011г. то може да бъде имунизирано след 5.07.2011г./

Противопоказанията за имунизиране на новородени деца са остри инфекциозни заболявания, фебрилни състояния, неврологични и мозъчни увреждания вследствие на родова травма, гърчове, данни за исхемична или метаболитна енцефалопатия, проведени кръвопреливания, недоносеност.

Недоносените деца с доказан мозъчен кръвоизлив не се имунизират до 10 месечна възраст, а тези с неонатален сепсис – до 6 месеца. Недоносените с бронхопулмонална дисплазия се освобождават от имунизация до навършване на 1 годинка. Тези деца могат да бъдат имунизирани с дифтерия и тетанус и други ваксини след консултация с неонатолог. Децата родени с много ниско тегло, под 1500 грама се освобождават от имунизации до навършване на 6-месечна коригирана възраст, като не се имунизират против коклюш.

Ваксината срещу рубеола е препоръчителна за всички, непреболедували рубеола и неимунизирани момичета, девойки и жени в подрастваща възраст. В педиатричната практика успешно се използват за лечение ваксините – Бронховаксом, Респивакс, Рибомунил и др. Те стимулират естествените защитни механизми и засилват устойчивостта на дихателната система към инфекциозните агенти. За да имат необходимия ефект, е необходимо да се започне приложението им в подходящо време и при спазването на определени схеми.

Не прилагайте никакви ваксини, ако вие или детето ви имате алергична реакция към предишни такива. При наличие на автоимунни заболявания на родителите – не ваксинирайте децата, докато не се установи дали нямат подобно заболяване.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *