Диетите за отслабване са медицинска легенда за наивници

Диетите за отслабване в 90% от случаите не водят до намаляване на наднорменото тегло и са само средство за трупане на печалби от заинтересовани компании и центрове за отслабване. До този скандален извод е довел екип от специалисти от Британския съвет за медицински изследвания под ръководството на професор Ребека Харди. Екипът, проучил данните на повече от 20000 мъже и жени от Великобритания на възраст между 40 и 70 години, които са се подлагали на диети за отслабване. Преобладаващата част от пациентите започнала да натрупва излишно тегло след 30-те. Според учените мъжете увеличавали своето тегло равномерно с течение на годините, а жените трупали килограми скокообразно след четвъртото десетилетие. Отчайващото в проучванията било, че всички данни от анкетите говорели за пълния провал на диетите за отслабване, ако те не се провеждат в клинична обстановка и при непрестанно наблюдение на пациента, което всъщност е твърде рядко и скъпо начинание. Повече от 90% от дебеланковците връщали излишното си тегло за половин до една година след изтощителната диета и тя се оказвала медицинска легенда. Учените от групата обаче смятат, че независимо от провала на опитите за отслабване диетите все пак подобряват здравословното, състояние поради физическите упражнения и засилената консумация на полезни продукти.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК!

На българския пазар вече се предлага отслабващ продукт от ново поколение – FAT BURNER (ФЕТ БЪРНЪР), който събира 3 ОТСЛАБВАЩИ ПРОДУКТИ В 1 и едновременно изгаря мазнините, детоксикира и изхвърля излишните течности и потиска апетита. Поръчайте тук

Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Диетите за отслабване са медицинска легенда за наивници

  1. nikol каза:

    не е вярно,че подобряват здравословното състояние.аз бях на диета при една от най-известните диетоложки на БГ.отслабнах 14 кг.за два месеца и ми спря месечния цикъл,станах нервна и ми се “прецака“ целия организъм.лекарите дори не си правят труда да пуснат едно изследване за пациентите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *