ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бебешкият плач – полезен или опасен

Едва ли има родител, който да не се притеснява, когато бебето му плаче. Всъщност плачът е единственото средство, чрез което бебето може да осъществи връзка с нас в първите месеци от своя живот. Детският плач не е опасен за здравето, но не е и полезен. Убеждението, че така бебето развива белите си дробове е много погрешно. Влиянието на плача върху детската психика и здравето не е положителна. Стотици причини могат да разстроят бебето и голяма част от тях остават неизвестни за нас.

В такива случай се постарайте да успокоите бебето като:

  • Вземете бебето на ръце и нежно го погалете. Нищо друго няма да го успокои по-добре и да му създаде увереност, колкото засвидетелстваната любов и привързаност към него.
  • Много деца за да се успокоят се нуждаят от залъгалка.
  • Понякога е необходимо да се смени средата. Като начало изведете детето от стаята. Нека види друга обстановка и предмети, които биха могли да привлекат вниманието му. Дори може да го изведете на кратка разходка.
  • Ваната действа успокояващо не само на нас възрастните, но и на децата, особено ако вашето дете обича да се плиска във водата и да къпе в нея своите играчки.
  • Не се насилвайте да ухажвате детето си. Наглеждайте го без да допускате домашните ви задължения да изостанат.
  • Запомнете най-важното – никога не крещете на детето си. Ако вече сте загубили търпение, по-добре излезте за малко от стаята и тогава викайте, колкото си искате. Може да излеете отрицателните си емоции върху нещо друго, но не и върху детето си.
  • Ако все пак ви притесняват това, че детето ви плаче без причина тогава потърсете съвета на педиатър.
  • И последната макар и най-трудно изпълнимата препоръка: постарайте се да разгадавате желанията на детето си и не допускайте то да плаче.

В началото ще ви бъде трудно да се ориентирате, от какво точно се нуждае детето ви, но с времето ще разберете. Адаптирайте се към него: давайте му да яде толкова, колкото поиска, свикнете да го наблюдавате – почти всяко дете прави определени жестове, когато иска да се храни или спи. Постарайте се да ги запомните, за да може да дадете на детето си това, което иска за да не се стига до плач.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *