Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са причините за незадържане на урина?

Причината един човек да не може да задържа урина са поради слабост в тазовите мускули, които поддържат органите в таза и корема и поради затваряне на сфинктерния мускул, който пази изхода на пикочния мехур. Ако приемате медикаменти като диуретици проблема може да се влоши. Най-честите причини за незадържане на урина са:

  • Бременност – теглото на бебето се увеличава след 40 седмица и това може да  причина за невъзможността да се задържа урина.
  • Раждане – ако раждате вагинално тогава е възможно нервите около тазовата област да бъдат по-опънати и това да е причината. След раждането обаче нещата се нормализират и няма да има проблем със задържането на урината.
  • Тазова хирургия – при хистеректомията / това е операция за отстраняване на матката/ може да се увреди тазовото дъно и така да се стигне до незадържане на урина.
  • Други фактори за незадържане на урина може да са затлъстяване, запек и хранична кашлица. Хормоналните промени след менопаузата също може да повлияят на тазовото дъно.

Смята се, че незадържането на урина може да бъде причинено и от свръхактивност на стената на пикочния мехур, както и от заболявания като болестта на Алцхаймер, инсулн, деменция, диабет или множествена склероза. В случаите на тези медицински състояния нервните пасажи  по протежение от пикочния мехур до мозъка ви са силно повредени и поради това не може да получите свиване на пикочния мехур и не може да се спре урината.

Едно проучване направено миналата година сочи, че пушачите е по-вероятно да развият свръхактивен пикочен мехур, отколкото непушачите. Временнно увреждане на пикочния мехур и отттам незадържане на урина може да се получи от инфекции, запек, и страничните ефекти на някои лекарства, но това е временно след като се излекувате от инфекциите и запека и спрете тези медикаменти проблемът отшумява.

Ако пиете повече от 1500 мл. течности на ден е много по-вероятно да се увеличи натиска върху тазовото дъно и да уринерате по-често. Кофеиновите напитки пък действат като диуретик и са причина за по-често уриниране. Кофеинът дразни също така и покочния мехур, затова е по-добреда намалите приема на кофеинови напитки. Алкохолът също е диуретик и стимулира бъбрецитеда произвеждат повече урина, което ще влоши инконтиненцията на урината.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *