Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кралските неволи, които имат и обикновените мъже

От Лондон дойде новината, че Чарлз III страда от увеличена простата и влиза в болница за операция. „Негово Величество има доброкачествено увеличена простата и ще постъпи в болница следващата седмица за коригираща процедура. Публичните ангажименти на краля ще бъдат отложени за кратък период на възстановяване.“ съобщиха от Бъкингамския дворец. По-късно излезе и съобщението, че операцията е минала успешно и буквално на следващия ден Чарлз се е прибрал у дома.

Стана ясно, че кралят е искал да сподели открито подробности за диагнозата си, за да насърчи други мъже, които изпитват симптоми, да вземат мерки.  Един на всеки четирима мъже на възраст над 50 години има оплаквания, причинени от уголемена простата.  Бъкингамският дворец направи публично достояние състоянието на краля, тъй като той имаше поредица от срещи и събития, които бяха отложени по съвет на неговия лекар и трябваше да се даде обяснение защо.

„Това е често срещано състояние при мъжете над 50, а кралят е над 75-годишен, тоест нормално е да има сериозни затруднения в уринирането. В моя кабинет ежедневно преглеждам мъже на зряла възраст и в много голям процент те се оказват с доброкачествено увеличена простатна жлеза. Ако ДПХ се лекува адекватно не е сериозна заплаха за здравето. Ако се неглижира, обаче може да причини проблеми, включително невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур, камъни, бъбречни патологии. Понякога може да доведе до усложнения като инфекция на пикочните пътища, хронична задръжка на урина или остра задръжка на урина, което е спешно състояние. Затова аз внимателно преглеждам всеки мъж с ехограф и чрез ректално туширане, измервам обема на простатната жлеза, както и на остатъчната урина и следя нивата на PSA туморния маркер. Въз основа на субективните “ поясни урологът от Хил клиник д-р Александър Боцевски

Столичната болница е известна с лазерното лечение на увеличена простатна жлеза и огромен поток пациенти, които търсят безкръвно и ефективно решение на проблемите си. Д-р Боцевски добави, че методът им е енуклеация, което позволява възможно най-радикално премахване на хиперплазиралата простатна тъкан, хистологична верификация на материала и повече гаранции за здравето на пациентите. Вероятно лазерна ще е и операцията на известния британец, заради по-краткия период на възстановяване и по-лекото понасяне на хирургията от страна на пациентите.

„Операциите, както в случая с Чарлз III, обикновено се препоръчват само при умерени до тежки симптоми, които не са се повлияли от лекарства.“ уточняват от Хил клиник „Българските мъже, също както краля, страдат от увеличена простата. Интересното е, че те също имат достъп до най-щадящото и модерно лазерно лечение, т.е. съвременната медицина у нас дава същите възможности и за обикновените хора, каквито имат кралете. “

За повече информация или преглед при уролог: 02 439 3131

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *