Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесен и ефикасен източен метод за нормализиране на кръвното налягане, за освобождаване от стреса

Ако се притеснявате, че имате високо кръвно налягане, не трябва непременно да приемате хапчета с шепи. 

Може да ви помогне ефективна техника, която нормализира кръвното налягане, облекчава стреса и ви позволява да се отпуснете. Това не е препоръка да не се консултирате с кардиолог – с хипертонията шега не бишва. Този метод е особено полезен за тези, които страдат от вегетативно-съдова дистония.

Проблемът с високото кръвно налягане е доста често срещан. Дори и да не сте се оплаквали от такъв проблем в младостта си, с годините той може да се появи. Това се дължи най-вече на наднорменото тегло, на проблемите на сърдечно-съдовата система и начина на живот (преяждане, тютюнопушене, алкохол). В допълнение, хроничният стрес и натовареният график на живота също не допринасят за нормализирането на кръвното налягане.

Как можете да подобрите състоянието си и да забравите завинаги за високото кръвно?

Защо обичайните методи за понижаване на кръвното налягане не винаги помагат? Важно е да запомните, че няма универсални стратегии, които да помогнат абсолютно на всички. Полезно е да си изберете онази техника, която е ефективна конкретно за вас.

Вегетативно-съдовата дистония е причина за проблеми с кръвното налягане

Случва се човек да води здравословен начин на живот, да се храни правилно, да практикува разумна физическа активност, да не пуши, да не пие алкохол. И въпреки това кръвното му налягане все още да е постоянно високо. Една от причините за това може да бъде вегетативно-съдовата дистония.

Какво представлява?

Вегетативната система контролира кръвоносните съдове в тялото, тя командва тяхното свиване и разширяване. Когато тази система е разстроена е възможно при човека да се появи високо или ниско налягане. Тоест, това означава, че кръвоносните съдове не „реагират“ правилно. Когато такъв проблем е налице, човек може да страда от главоболие и нарушения на съня.

Има проста техника за нормализиране на кръвното налягане, която е с източен произход. Тя цели хармонизирането на вегетативната нервна система.

И така: Как да нормализираме кръвното си налягане?

Същността на тази техника се състои в това да контролираме дишането си. Ето как: Сядаме в удобна позиция и се отпускаме. Важно е нищо да не ви разсейва от изпълнението на упражнението. За начало поемете три пъти  дълбоки вдишвания. Препоръчително е да повдигнете раменете си, докато дишате, за да отпуснете мускулите на шийните прешлени. Именно в тази зона се натрупва напрежението, което не ни позволява да се отпуснем.

Повдигането на раменете може да помогне за облекчаване на стреса и по този начин да понижи кръвното ви налягане.Вдишайте през носа като притискате едната ноздра с пръст. Издишайте. При следващото вдишване затворете другата ноздра. Това упражнение се изпълнява всеки ден по 15 минути.

Ефективността може да бъде приблизително удвоена от масажор за крака. Когато покривате лявата си ноздра, масажирайте стъпалото на десния крак (и обратното). На стъпалото има много биоактивни точки, чието стимулиране засилва ефекта от упражнението.  Не трябва да очаквате мигновени резултати и стабилизиране на кръвното налягане като с магия.

Подобрение настъпва след около две седмици

При затваряне на една ноздра е важно да се концентрирате напълно върху усещането как въздухът преминава през дихателните ви пътища. Какво усещате? Как въздухът се движи през дихателните ви пътища? Важно е да не мислите за нищо друго освен за дишането, да не се разсейвате. Тази дихателна техника помага на онези хора, които имат разбалансирана вегетативна нервна система. Всъщност много от тези дихателни техники имат за цел да се справят със стреса.

А стресът, както знаем, е причина за голям списък от заболявания. Този метод помага за възстановяване на нервната система като цяло и за решаване на проблемите с кръвното налягане.

Какви са основните причини за вегетативно-съдовата дистония?

Може да са много. Но на първо място има смисъл да обърнете внимание на състоянието на шийните си прешлени. Проблемът може да е в тях.

Ако при вас това е така тогава е полезно да изпълнявате специални упражнения за шийните прешлени.

Източник: econet

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *