Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Незабележими признаци, че здравето ви се влошава

Ето някои фини, но много опасни признаци, че тихомълком губите здравето си

здравето

За разлика от времето, здравето може да се върне, макар и не такова, каквото е било. За съжаление, по-голямата част от хората избират да игнорират симптомите на предстоящо заболяване. Толкова сме свикнали с идеята за собствената си неуязвимост, че всяка настинка се превръща в истинска изненада, а по-сериозната диагноза се оказва гръм от ясно небе.

Ето няколко често пренебрегвани предупреждения, че със здравето ни не всичко е така добре, както ни се струва.

Отслабване

Ако сте загубили повече от пет килограма за кратко време, без диета или упражнения, тогава трябва да се консултирате с лекар. Това е един от признаците на рак на панкреаса, хранопровода и белия дроб. Хората, за съжаление, лесно пренебрегват загубата на тегло, приписвайки всичко на външни причини.

Проблеми със здравето на зъбите

Износеният емайл често е признак на киселинен рефлукс, неприятно и сложно заболяване. Киселините от хранопровода разтварят емайла от задната страна на зъбите – за разлика от подсладените напитки, които засягат предната. Ако забележите този проблем, незабавно се консултирайте с лекар. Без лечение киселинният рефлукс не само води до кариес, но също така значително увеличава риска от развитие на рак на хранопровода.

Сърбеж и обрив по кожата

Болезнените обриви по коленете, лактите и скалпа изглеждат точно като екзема. Това обаче може да е много по-сериозен проблем. Цьолиакия, автоимунно заболяване, причинява тези симптоми. Може да се наложи да избягвате завинаги храни, съдържащи глутен.

Нарушения в работата на червата и пикочно-половата система

Твърде честото настояване за ходене до тоалетната може да сигнализира или за проблеми с пикочния мехур, или за напреднал рак на простатата. Запекът или диарията са признаци на заболяване на дебелото черво. Разбира се, и двете могат да бъдат причинени от външни причини, но ако нередностите с изхождането продължават повече от седмица, не трябва да отлагате посещението при лекар.

Промяна на почерка

Болестта на Паркинсон означава смърт на нервните клетки в мозъка. Най-лошото е, че пациентът не забелязва внезапни промени и не прибягва до диагностика. Проучванията обаче показват връзка между неравномерния почерк на пациента и болестта. Мозъкът спира да произвежда допамин, химикал, който изпраща сигнали за движение на крайниците. Това причинява скованост на мускулите на ръцете, което се отразява на почерка. Други признаци на напредналото заболяване включват внезапна загуба на обоняние и много интензивни сънища.

Внезапен гняв

Повече от половината пациенти, страдащи от тежка депресия, изпитват внезапни пристъпи на гняв. Този проблем не може да бъде излекуван само с лекарства: ще трябва да работите с когнитивен психолог. Ако забележите, че две седмици подред изпускате нервите си за дреболии, тогава трябва да потърсите съвет. Напредналата депресия може да се развие в обсесивно-компулсивно разстройство.

Постоянна кашлица

По правило не всяка кашлица означава рак. Въпреки това, продължителните пристъпи на кашлица без видима причина – настинки, алергии, астма – вече са причина да бъдете предпазливи. За съжаление, това може да сигнализира за напреднал рак на белия дроб. Придружена и от дрезгав глас – рак на гърлото и ларинкса. Препоръчваме ви да правите прегледи за рак поне веднъж годишно.

Д-р Даниел Марсън

Трудно управление на финансите

„Един въпрос, който често задаваме: „Излезли сте на обяд и сметката е 60 долара. Колко са15 процента бакшиш?“, казва д-р Даниел Марсън, невролог, директор на Центъра по болестта на Алцхаймер към Университета на Алабама в Бирмингам. „Хората в ранен стадий на болестта на Алцхаймер може да се замислят за минута или две и след това да кажат: „Това са 7 долара“, казва д-р Марсън. С развитието на Алцхаймер мозъчната кора, която включва области, участващи в мисленето, планирането и запомнянето, се свива. Това прави управлението на ежедневните финанси все по-трудно.

Хъркане

Хъркането е общоизвестен симптом на сънната апнея, който е свързан с повишен риск от сърдечни заболявания. Но хъркането може да играе по-голяма роля при сърдечно-съдовите заболявания, отколкото смятаха експертите. Проучване от 2013 г., публикувано в The Laryngoscope, установи, че дори сред пациенти без сънна апнея, хъркането е свързано с удебеляване на каротидните артерии на шията. Такова увреждане е предвестник на инсулт и инфаркт. Хъркането е по-силно свързано с такова увреждане на стените, отколкото пушенето, високият холестерол или наднорменото тегло.

Защо? Хъркането може да увреди каротидните артерии, които кръвоснабдяват мозъка. Смята се, че артериите реагират на вибрациите на хъркането, тъй като са много близо до гърлото.

Необяснимо кървене

Всяко необяснимо кървене – изкашляне на кръв (рак на белия дроб), необичайно вагинално кървене (рак на шийката на матката или ендометриума), кръв в изпражненията (рак на дебелото черво или ректума), кръв в урината (рак на пикочния мехур или бъбреците) или кърваво течение от зърното (рак на гърдата) — трябва да бъде обсъдено първо с вашия личен лекар и след това със специалист, препоръчан от него.

Възпалени венци

Лошото състояние на венците може да увеличи риска от сърдечни заболявания с 20 процента, според проучване в Journal of the Indian Society of Periodontology. Връзката е свързана с реакцията на тялото към възпаление. Честото почистване на зъбен камък (на всеки три до шест месеца) от зъболекар обикновено може да контролира заболяването на венците в ранен стадий. Лечението на венците е свързано с по-малко хоспитализации сред хора със сърдечни заболявания или диабет тип 2, според проучване от 2014 г., публикувано в American Journal of Preventive Medicine.

Гадене или повръщане

Не, не трябва да реагирате прекомерно всеки път, когато се разболеете от вирусен гастроентерит (стомашен грип) или почувствате леко гадене.

Както при повечето от тези предупредителни признаци за сериозно заболяване, тревожете се само ако гаденето или повръщането продължават за продължителен период от време.

Това може да бъде причинено от някои стомашно-чревни заболявания.

Отново, не се притеснявайте, ако тези симптоми продължат ден или два.

Има всякакви фактори, които причиняват гадене и повръщане, като хранително отравяне или грип.

Затруднено преглъщане

Затрудненото преглъщане обикновено се причинява от някакво увреждане на гърлото.

Това увреждане може да приеме много различни форми, като ракът е най-тежката.

Този конкретен предупредителен знак обикновено се появява във връзка с други симптоми, така че не е задължително да сте изключително бдителни по отношение на него.

Бележка за рака

Ако сте чели внимателно, вероятно сте забелязали, че много от предупредителните знаци, изброени по-горе, могат да бъдат приписани на някакъв вид онкологично заболяване.

Важно е да разберете, че като цяло един единствен симптом не е показателен за рак.

Ракът обикновено предизвиква множество различни симптоми, вместо само един или два.

НИКОГА не поставяйте сами диагноза и не търсете в Google симптомите си в опит да се самодиагностицирате.

Това само ще доведе до ненужно безпокойство.

Запишете се за преглед при медицински специалист, ако симптомите ви са достатъчно лоши.

Източник: www.hartigdrug.com

витамин Б17 комплекс форте
B17 комплекс форте

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *