Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нимотоп S – помага при лечението на кръвоизлив и спазми на мозъчните съдове

Германският медикамент Нимотоп S с марката BAYER е предназначен за лечение и превенция на неврологични проблеми, причинени от спазъм на мозъчните съдове и кръвоизлив. Действа като блокер на калциевите канали. След мозъчен кръвоизлив кръвоносните съдове могат да получат спазъм. Таблетките се прилагат след инфузионен разтвор на Нимотоп S.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Нимотоп S?

  • Ако имате алергия към активното вещество нимодипин или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подорбоно описани по-долу).
  • Ако сте с мозъчен оток – повишено количество вода в тъканта на мозъка.
  • А мозъчното ви налягане е значително.
  • Ако сте със систолично налягане под 100 mm Hg – хипотония.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, включително и за такива, които се продават без рецепта. Някои медикаменти могат значително да намалят ефекта от лечението ви с Нимотоп S.

Имайте пред вид, че сокът от грейпфрут може да увеличи силата на нежеланите странични ефекти при лечението с този медикамент. Този ефект може да се прояви дори четири дни след консумацията на грейпфрут или сок от плода.

Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Нимотоп S, освен след внимателна консултация с наблюдаващия ги лекар. Това лекарство може да попречи на способността за шофиране и работа с машини.

Внимание! Медикаментът Нимотоп S може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са изключително опасни. Запознайте се много внимателно с тях преди началото на лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържат филмираните таблетки на медикамента Нимотоп S?

Нимодипин (nimodipine) е активното вещество в това лекарство  – във всяка една таблетка има по 30 mg. Освен това лекарството съдържа още микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, царевично нишесте, поли(1-винил-2-пиролидон) 25, макрогол 4000, кросповидон, хипродоксипропил метилцелулоза, както и Е- тата жълт железен оксид и титанов диоксид.

 Дозировка: Спазвайте без никакви отклонения указанията на лекуващия ви лекар. Препоръчва се в продължение на 5 до 14 дни терапия с инфузионен разтвор на Нимотоп S, след което лечението обичайно продължава с по 2 таблетки през 4 часа – общо 6 пъти на ден. Таблетките се поглъщат цели без значение от храненето с малко вода. Обичайно след инфузията лечението с таблетки продължава около седмица. Спирането на лечението става само след консултация с лекар.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Следете кога изтича срокът на годност на медикамента Нимотоп S!

Една опаковка от лекарствения продукт Нимотоп S съдържа 30 таблетки.

Носител на разрешението за употреба: Bayer AG – Германия.

Производител: Bayer AG 51368 Leverkusen- Германия.

Средна цена в аптеките 32-33 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *