Рецепта за нискокалоричен кето сос бешамел

Ще ви покажем как да приготвите у дома кето сос бешамел с ниско съдържание на въглехидрати

сос бешамел

Кето сос бешамел е отличен вариант за подправяне на ястия, когато искате малко калории и никакви въглехидрати. По този начин можете да създадете диета, която стимулира окисляването на мазнините и загубата на тегло.

Въпреки това, за да постигнете добри резултати, ще трябва да поддържате други добри навици, като редовни физически упражнения

Съществуват различни видове кето диети според степента им на ограничение. Най-строгите позволяват консумацията само на около 20 грама захари на ден, докато по-гъвкавите алтернативи предвиждат прием на до 50 грама от тези хранителни вещества всеки ден..

Необходими продукти:

Рецептата е за 6 порции.

  • 425 милилитра сметана за готвене
  • 200 грама крема сирене
  • Половин чаена лъжичка сол
  • Една четвърт чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
  • Една четвърт чаена лъжичка индийско орехче

Инструкции стъпка по стъпка

  • Добавете всички съставки в тиган с незалепващо покритие и оставете да заври, като бъркате непрекъснато. Тази стъпка е важна, в противен случай може да загори и да развали соса бешамел.
  • След като започне да кипи, намалете котлона и оставете да къкри няколко минути, за да се сгъсти.
  • Когато постигнете желаната консистенция, добавете сол и подправки по ваш вкус.

Сосът се съчетава много добре със броколи, различни месни ястия, рибни ястия, дори и с картофи.

Въпреки това, въпреки че има по-малко калории от традиционната рецепта, тя все пак ще увеличи общото съдържание на калории в ястието. Поради тази причина трябва да се консумира умерено. В противен случай това може да доведе до натрупване на мазнини с течение на времето, което може да има отрицателно въздействие върху вашето здраве.

Ползи за здравето

Кето сосът бешамел може да създаде няколко ползи за здравето, ако се включи в контекста на балансирана и разнообразна диета. Важно е да се гарантира, че няма дефицит на основни хранителни вещества, за да се гарантира, че тялото функционира по правилен начин.

На първо място, трябва да се отбележи, че този сос е източник на протеини с висока биологична стойност. Доказано е, че тези хранителни вещества помагат за предотвратяване на появата на проблеми, свързани с чистата маса, като саркопения. Това води до прогресивно намаляване на мускулната тъкан и намаляване на стойностите на силата.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *