Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква трябва да е диетата на нашите деца

Здравословният хранителен режим винаги е важен без значение на каква възраст сте. Някои от вашите нужди може да се променят в различните периоди през живота ви и в зависимост от това през какви етапи преминавате в живота си. При бебетата диетата ще е една, тъй като те имат нужда от повече енергия за да растат здрави и да се развиват, а също и да поддържат здравословно тегло. На възраст до 6 месеца бебетата се нуждаят от кърма или адаптирано мляко. Кърменето е най-добрият начин бебето да получи нужните му хранителни вещества, които са му необходими да расте и да се развива правилно. След като бебето навърши 6 месеца може да включите в диетата му и твърди храни. Този процес се нарича отбиване и се прави за да се насърчи бебето да дъвче. Не трябва  храните, които давате на бебето си след 6 месеца да съдържат сол, тъй като то бъбреците им не може да се справят със солта. Не трябва да давате на бебето си мед  докато то не навърши една година, защото в меда може да има някои видове бактерии с, които организмът му няма да може да се справи.

Децата имат нужда от диета, която да им осигури изобилие от енергия и хранителни вещества. Малките деца не могат да приемат големи количества храна затова трябва да разпределите храната им на малки порции като нарязани плодове или пръчици от морков или краставица. Мляко тои другите млечни продукти са отличен източник на протеини и калций. Децата на възраст между една и три години трябва да получават най-малко две порции на ден от тях, като млякото трябва да е пълномаслено и с високо съдържание на мазнини. Старайте се да давата на детето си разнообразни храни, а също така се старайте тези храни да са полезни.

Тинейджърите растат и се развиват много бързо и имат нужда от голямо количество енергия. Необходимо е на тях да се дава питателна храна и да се избягват храните с високо съдържание на захар, газирани напитки, торти, бисквити и чипс, които са с високо съдържание на калории и с ниско съдържание на хранителни вещества. Тинейджърите трябва да се хранят с много плодове и зеленчуци, с умерено количество храни богати на протеини и млечни продукти. Не ограничавайте децата в тинейджърска възрат от различните видове храни, тъй като това може да доведе до различни здравословни проблеми. Важно е в диетата им да бъдат включени храни с високо съдържание на желязо. Това е особенно важно за момичетата. Такива храни са червеното месо, зелени листни зеленчуци и зърнените закуски.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *