Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте как лесно и бързо можете да облекчите главоболието си БЕЗ хапчета

Никой не е имунизиран срещу главоболие. То може да се появи внезапно или да въздейства прогресивно.

Специален масаж на главата ще ви помогне да се справите с главоболието. Лесно се изпълнява и почти няма противопоказания. В допълнение  – още няколко съвета как да облекчите болките в главата. Когато ни връхлети главоболие, по навик грабваме животоспасяващото хапче и го изпиваме. Възможно ли е да се отървете от главоболието без помощта на лекарства?

Ефективен метод в този случай е масажът. Предимството на предложения вид масаж е почти пълната липса на противопоказания, с изключение при повишена температура (когато има инфекция в тялото).

Указания стъпка по стъпка за масаж на главата срещу главоболие

  1. Масажирайте целия скалп с върховете на пръстите си (както правим докато си измиваме косата).

Движенията са леки, продължителността – от 4 до 6 минути. Ако желаете, можете постепенно да увеличите натиска с пръстите върху кожата си.

  1. На мястото, където шията се среща с основата на черепа, откриваме сдвоени, вертикално разположени мускули на врата.

Между тях има вдлъбната точка. Наклонете главата си назад и енергично масажирайте тази точка в продължение на 3 минути (при затворени очи).

  1. Затворете очи и симетрично масажирайте слепоочията си със среден пръст и показалец (кръгови движения).

Поемаме дълбоко въздух, задържаме дъха си и издишваме. Изпълняваме дихателното упражнение 3-5 пъти, сега можете да отворите очи.

  1. Вземете дървен гребен и срешете косата си в различни посоки.
  2. Срешете косата си така, че косата ви да образува прав път.

Движенията се извършват с възглавничките на пръстите. Поставяме палци зад ушите. Извършват се кръгови движения с всички пръсти, с изключение на палците. Когато се движим към темето, кожата трябва леко да се движи. Силата на натиск постепенно се увеличава. Ако следвате точно препоръките, кръвообращението ще се подобри (това ще го разберете чрез усещане за топлина и леко зачервяване на кожата).

  1. Леко, а после със сила дърпайте (все едно я скубете) косата си.Това ще подобри притока на кръв към космените фоликули и скалпа.Извършваме действието без фанатизъм, не трябва да изпитваме болка от напрежението на косата.
  2. Потупваме се по главата.
  3. Движейки се в посока от челото към задната част на главата, преминаваме през потупващи движения по повърхността на главата.
  4. Срешете косата си със същия дървен гребен.

Какво да правите, ако имате главоболие ВЕЧЕР? Съвети на лекяря

Изпийте чаша вода. Разтегнете мускулите на тила с дланите си, след това правете поглаждащи движения от задната част на главата надолу, сякаш изтръсквате нещо от главата си. Внимателно издърпайте косата си във всички посоки.

Нанесете студен компрес върху задната част на врата.

За това е подходяща салфетка, навлажнена с вода, или замразена пластмасова бутилка, пълна с вода (увиваме бутилката около шията).

Изпълнете с темп (1 движение за 1 секунда) серия от 10 лицеви опори като сте подпрени на маса или стена (издишайте, докато изпъвате ръцете си).

Между сериите правим 3 пълни издишвания и поемаме глътка вода.

Изпълняваме възможно най-много такива епизоди.

Лицевите опори активират притока на кръв през цервикалните съдове, обяснява на какво се дължи здравословният ефект професор Бубновски.

След тези упражнение главоболието ви ще изчезне.

Източник: econet

Спрей за глава
Избавете се от главоболието, мигрената и силния стрес с билковия Спрей за глава

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *