Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървете от кандидоза без лекарства в 3 стъпки

Кандидоза е вид гъбична инфекция в устата, храносмилателния тракт и вагината, която засяга кожата и лигавиците

кандидоза

Диагностицирането на кандидоза може да бъде трудно, тъй като нейните симптоми се припокриват с тези на други заболявания. Ето три стратегии за борба с тази инфекция.

Сблъсквали ли сте се с проблеми като лош дъх, бял налеп по езика, мозъчна мъгла, хормонален дисбаланс, храносмилателни проблеми, алергии, отслабен имунитет? Това са само част от симптомите на възможна гъбична инфекция, наречена кандидоза. Какво я причинява и три метода за лечение ще научите от днешната ни статия.

Кандидоза: причини, симптоми, лечение

Описание на кандидоза

Candida albicans е вид гъбична инфекция в устата, храносмилателния тракт, вагината. Освен това засяга кожата и лигавиците. Ако имунният отговор е силен, този вид гъбична инфекция не е опасна. Но когато имунната защита е отслабена, инфекцията мигрира към различни области на тялото (кръвотока и области на сърцето или мозъка, причинявайки не особено приятни симптоми.

Гъбичките Candida „работят“ в храносмилането. Но ако се размножава активно, от храносмилателния тракт гъбичките мигрират в кръвта като разрушават чревната лигавица. И тогава токсините се разпространяват в цялото тяло. Освен всичко останало, което кандидозата причинява, човек може да развие и хранителни алергии.

Какво причинява инфекция с кандида?

Има много причини за кандидоза. Ето ги и най-честите причинители на Candida albicans.

• Антибиотици;
• Контрацептивни лекарства;
• Перорални кортикостероиди;
• Лечение на рак;
• Диабет;
• Отслабен имунен отговор.

Симптоми на инфекция с кандидоза

1. Постоянна умора

Спите достатъчно, храните се добре, но изпитвате хронична умора в продължение на например шест месеца, която е придружена от други прояви на кандидоза. Въпреки че инфекцията с кандида не е основна причина за постоянна умора, това е симптом, на който си струва да се обърне внимание.

2. Промени в настроението

Трудността е, че редица симптоми на кандидоза се появяват и при други състояния. Един такъв симптом например са промените в настроението. Пациентите с активен растеж на Candida albicans могат да получат промени в настроението, тревожност, раздразнителност и пристъпи на паника.

3. Инфекции на вагиналните/пикочните пътища

Това е тревожен сигнал за активиране на Candida albicans. Кандидозата се предава и по полов път. На жените се препоръчва да избягват носенето на тясно бельо, както и горещи вани по време на период на обостряне.

4. Млечница

Млечница е гъбична инфекция , причинена от Candida albicans, която и засяга други лигавици. Това състояние се предизвиква от перорални кортикостероиди (както вече беше споменато). При липса на подходяща терапия кандида мигрира из тялото, навлизайки в стомашно-чревния тракт, дихателните органи и черния дроб.

5. Инфекции на синусите

Candida причинява упорита кашлица, постназален секрет и сезонни алергии.

6. Храносмилателни разстройства

Постоянното образуване на газове, оригване, запек, диария и стомашни спазми са причинени от дефицит на полезни бактерии в стомашно-чревния тракт.

7. Хормонален дисбаланс

Хормоналният дисбаланс е типичен симптом на кандидозата, която се проявява и при редица други заболявания.

Лечение на кандидоза в три стъпки

1.Прочистване

Вариант 1. Течно прочистване (1-2 дни)

Ще ви трябва зеленчуков бульон с лук, чесън, целина, зеле и морска сол. Сварете всички съставки. Извадете зеленчуците и охладете бульона. Пийте топъл бульон през целия ден. Препоръчително е през това време да пиете достатъчно вода, за да изхвърлите токсините и да не приемате храна през деня. Прочистването може да се практикува веднъж в седмицата в продължение на един ден. Онези, които са сигурни в себе си, може да го пият и два дни, но тогава се прави седемдневна почивка.

Вариант 2. Задушени зеленчуци (3-5 дни)

Премахнете зърнените храни, захарта, плодовете, нишестето и алкохола от вашето меню за 3-5 дни.
Използвайте сезонни и естествено отгледани зеленчуци, приготвени на пара. През този период – не повече от веднъж на ден – можете да ядете салати от листни или горчиви зеленчуци, леко подправени с кокосово масло и ябълков оцет.

2. Диета

• Премахване на захарта, алкохола и „бързите“ въглехидрати от диетата.
Въведете в менюто сладки картофи, ямс, грах, леща, боб, моркови, цвекло, царевица, тиква, спагети, тиквички, рутабага.
• Киноа, ечемик, сорго – 1 порция на ден.
• Ниска консумация на плодове, естествени подсладители (кленов сироп, мед).
• Включване в хранителния протокол на ферментирали млечни продукти и ферментирали зеленчуци (кисело зеле).

3. Ароматни масла, добавки и кокосово масло

• Кокосовото масло има антимикробни свойства. Киселините в кокосовото масло унищожават кандида, когато се приемат през устата и когато се прилагат локално.
• Белият трън пречиства черния дроб от токсини и помага на тялото да се възстанови.
• Витамин С активира функциите на надбъбречните жлези и възстановява имунитета.
• Маслата от карамфил, риган и смирна убиват кандида. Лавандуловото масло потиска растежа на гъбичките. Етеричните масла се приемат през устата не повече от 10 последователни дни.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *