Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Според китайската медицина: Кои силни емоции как разболяват вътрешните ни органи?

Емоционалният фон на човека се формира не само въз основа на изпитаните чувства и впечатления.

Китайската медицина винаги е обръщала голямо внимание на връзката между духовното и физическото.

Как нашите вътрешни органи предават състоянието си на човешките емоции и обратното, какви емоции подсказват за развитието на възможни болести в организма ни.

Според китайската медицина емоциите са чувствителен камертон, чрез който може да се характеризира телесното здраве. Ако човек е абсолютно здрав, активен и действен, той адекватно възприема околната среда и се радва на живота във всичките му проявления. Но ако той системно изпитва определени негативни емоции, това е тревожен знак: нещо не е балансирано в тялото му и в него протича нежелан процес.

Спокойно, само по-спокойно

Според опита на китайската народна медицина здравият, емоционално стабилен човек има правилна структура на тялото (красива стойка). Гръбначният стълб е оста, която поддържа нашето тяло и от неговото състояние зависи здравословното функциониране на органите и системите. Науката потвърждава, че всички органи и системи са под контрола на мозъка. А последният от своя страна предава команди „към периферията“ през гръбначния мозък, разположен в гръбначния стълб. Система от нерви се простира от гръбначния стълб, през която сигналите отиват директно към органите.

Има и обратна връзка, когато мозъкът получава информация чрез нервите за „състоянието на нещата“ в периферията.

Ако позата има патологии (ярък пример е сколиозата), контактът между мозъка и органите е с усложнения. Това е изпълнено с нарушения на баланса, появата на емоционална нестабилност и в крайна сметка – на определено заболяване. Ето защо чигун, тази специална гимнастика, помага за оптимизиране на хармоничната структура на тялото, е от ключово значение за здравето на душата и тялото според китайците.

Активно кръвообращение.

Опитът на китайската медицина показва, че кръвта пренася енергията Чи в цялото ни тяло, като същевременно подхранва органите и системите. Значението на здравословното кръвообращение не може да бъде подценявано. Един от документите на СЗО показва, че по-голямата част от заболяванията прогресират именно поради стагнация на кръвообращението.

Натрупване на енергия. Това е онази жизненоважна сила, която ви позволява да работите, да преодолявате трудностите и да поддържате физическата си форма.

На Изток има специални дихателни техники, насочени към получаване и натрупване на необходимата енергия. Китайската медицина показва, че човек черпи сила от три източника: сън, храна и дишане. Когато първите два източника са в здравословен баланс (човек спи достатъчно и се храни добре), можете да се насочите към изучаване на дихателни техники. Това ще осигури на тялото допълнителна енергия.

Какво могат да означават внезапните промени в настроението, системните пристъпи на агресия или хроничната тъга?

Може ли да са свързани със здравето? В китайските учения всяка емоция показва как работи определен орган. Например, гневът, агресията са емоции, които са свързани с черния дроб. Връзката между емоцията и органа, според китайските лечители, е „с две остриета“. Това означава, че пациент, който е диагностициран (или ще бъде диагностициран) с чернодробно заболяване, системно изпитва гняв към хората около него. Когато черният дроб е здрав, но човек все още е склонен към гняв, това показва, че има известен дисбаланс в тялото, водещ до разрушаване на черния дроб. В резултат самата тази емоция приближава болестта.

Страст към самоизследване и размисъл. Това предполага, че има патологии на далака или, ако се придържате към посочения начин на мислене, такива патологии в скоро време ще се появят.Такъв субект е склонен да преувеличава проблемите в себе си, да води болезнен и безкраен вътрешен диалог. Ситуацията може да бъде коригирана чрез излекуване на далака.Добре е терапията да се провежда в комбинация с медитативни практики, които ще помогнат за спиране на вътрешните диалози и ще ускорят възстановяването.

Конфликти с родителите.

Изглежда това явно е проблем, който психолозите свързват с травматични събития от детството.

Китайските лекари твърдят, че бъбреците са орган, който предава връзката ни с предишните поколения. Ако има стар конфликт с по-възрастни роднини, това преживяване говори за бъбречна патология или има насочен негативен ефект върху тези органи. Затова китайската медицина съветва да не се търсят причини за кавги с родителите, а да се търсят възможности за хармонично общуване с тях и получаване на творческа енергия.

Лесно упражнение срещу тъгата

Ученията на китайската медицина казват, че емоцията на тъгата е свързана с функцията на белите дробове (дихателната система).

Белодробният дисбаланс може да бъде доста труден за разпознаване, докато не започне да прогресира в заболяване. Ако човек буквално не диша дълбоко, определени дялове на белите дробове не участват в дихателния механизъм, това се отразява в продължително състояние на тъга. Но с течение на времето тази патология може да доведе до определени клинични прояви. Как да позволите на белите си дробове да получават повече въздух и да забравите за витаещата тъга? Ето едно упражнение от системата чигонг.

Трябва да седнете на стол с облегалка, да се облегнете на нея, да отхвърлите главата си назад и да разтворите ръцете си наляво и надясно (ръцете трябва да са отпуснати, леко свити в лактите, лактите да сочат надолу, а дланите да сочат нагоре).

Трябва да се опитате да си спомните ситуация, която ви е натъжила наскоро. Направете три дълбоки вдишвания. Фиксирайте вниманието си върху това как този тъжен спомен се разтваря. Ако изведнъж тъжната емоция се върне отново, трябва да повторите упражнението, разтваряйки лошия спомен и позволявайки на тялото да диша дълбоко.

Източник: econet

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *