Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Погледнете внимателно! Краката показват дали сте здрави!

Ако искате да узнаете какви заболявания и патологии крие тялото ви, обърнете внимание на състоянието на краката

краката
Състоянието на краката алармира за някои скрити заболявания

Според състоянието и местоположението на дефектите върху стъпалата, китайските лекари могат точно да поставят диагноза, да определят причините за възпаление или хроничната болка. Те са сигурни, че минали болести, нарушения и наранявания оставят следи върху кожата на краката. Тези „маркери“ предоставят информация за здравето на човека.

Основата на диагнозата е откриването на кожни дефекти върху активните точки, свързани с вътрешните органи и системи на човека. Често свързваме напуканите пети с неправилна грижа, без да разбираме, че причината се крие в нелекувана болест или скрит възпалителен процес.

Погледнете внимателно краката

Всяка болест оставя определен отпечатък върху кожата на човешкия крак. За да определите дали има някакъв проблем, прегледайте стъпалата по цялата им дължина, пръстите и петите. Преценете сами дали състоянието им е заради занемарена грижа или появата се дължи на някаква скрита аномалия.

Бръчки и ивици

Ако от вътрешната страна на петата се появят дълбоки ивици, обърнете внимание на състоянието на лумбалния отдел на гръбначния стълб. Симптомът показва образуването на междуребрена херния, обостряне на остеохондрозата, увреждане на седалищния нерв. Често се появяват ивици при хроничен цистит и заболявания на отделителната система.

Образуването на дълбоки бръчки и ивици върху стъпалото показва проблеми в работата на дихателните органи: хроничен бронхит, астма, белодробна недостатъчност. Дълбоките гънки се забелязват върху краката при патологии на щитовидната жлеза, сърдечни дефекти, язви на стомаха.

Повишена сухота на кожата

Кератинизираните пети и повишената сухота не винаги са свързани с липсата на редовна грижа за краката. Ако се появи груба жълтеникава кожа, проверете щитовидната жлеза и хормоналния фон, изключете недостига на витамини. Сухите участъци често показват травматични мозъчни наранявания, латентно възпаление на лигавиците или заболяване на червата, колит, гастрит.

Прегледайте ноктите

Ако на ноктите се появят вертикални изпъкнали черти преразгледайте ежедневното си меню: промените показват липса на витамини и основни микроелементи, развитие на чревна дисбиоза и намаляване на имунитета. Проблемът възниква при лоша абсорбция на хранителни вещества поради заболявания на храносмилателния тракт.

Удебеляването на нокътната плочка е признак, характерен за заболявания на стомаха и горната част на червата. Повишената чупливост понякога се случва при влошено здраве и работа на мозъка, кръвообращение, междупрешленни хернии или прищипвани нервни окончания, възпаление на вътрешните органи (бъбреци, далак, черен дроб).

Как се проектират органите върху стъпалото?

Всеки орган и система на нашето тяло има активна точка на стъпалото. Това е важно при масажиране или диагностициране на латентни възпаления:

– Вътрешната страна на стъпалото съответства на гръбначния стълб, дългите мускули на гърба.
– Външната линия отразява предната част на лицето. Освен това има активни точки, отговорни за работата на черния дроб и дебелото черво.
– Черепът и мозъкът се проектират върху върховете на пръстите.
– Под върховете на пръстите са точките на органите на слуха, зрението и обонянието.
– В средата на стъпалото има точки, които са „свързани“ с коремната кухина на човека и с ретроперитонеалното пространство: стомах, далак, панкреас.
– Зоната на петата е отговорна за състоянието на скелетната система.
– Областта от вътрешната страна под палеца ви позволява да диагностицирате дисфункция на щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс при хипотиреоидизъм.
– Под средния пръст има раздел, отразяващ състоянието на нервната система: при невроза или стрес кожата върху нея става суха, появяват се ями или бразди.

Масаж на краката за по-добро здраве

В китайската медицина и йогическите практики, прост начин за лечение и профилактика на много заболявания е масажът на краката. Ежедневното извършване на релаксиращи движения подкрепя духовното и физическото здраве, възстановява положителното отношение и облекчава безсънието, неврозите и повишената тревожност.

Вкъщи правете обикновен самомасаж на краката, действайки върху активните точки. Преди процедурата загрейте ръцете, нанесете масажно масло върху краката с ароматни и лечебни добавки: розмарин, мента, градински чай. Работете върху всеки крак поне 3 минути, избягвайте натиск и прекалено стискане.

Основни движения, използвани при масаж на краката:

1. Втрийте маслото внимателно от долната част на стъпалото (до пръстите) и с леки кръгови движения стигнете до петата.

2. Хванете петата с ръце, с върховете на пръстите си, масажирайте я в кръг, след което направете движение с длан, сякаш развивате капак на буркан.

3. Ударете стъпалото няколко пъти с ръба на дланта, комбинирайте с периодични удари и лека вибрация в областта на перитонеалните органи: това подобрява храносмилането и отделянето на жлъчката.

4. В зоната, отговорна за работата на гръбначния стълб, нежно разтривайте кожата на краката, за да подобрите притока на кръв и да премахнете лимфното задръстване.

5. Завършете самомасажа с дълги небързи удари от петата до основата на пръстите.

6. За да предотвратите различни сезонни или хронични заболявания и да облекчите нервното напрежение, разтривайте пръстите на краката всеки ден, докато се появи леко зачервяване. Използвайте специални масажни ролки за процедурата. Ефективен метод за самомасаж е ходенето на терен с неравна повърхност, имитиращ пясък, трева или морски камъчета.

Източник: www.infoniac.ru

Венотон разширени вени
ВЕНОТОН – S Единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *