Как да сe избегне счупване на пениса и кои са най-опасните пози?

Счупване на пениса вероятно не е първото нещо, което изниква в ума ви, когато мислите за секс

счупване на пениса

Въпреки че няма кости, може да пениса може да се счупи и това се води фрактура като всяка друга. Случва се, когато по време на ерекция се огъне внезапно и със сила. Обикновено се случва по време на сексуална активност.

Какво е фрактура на пениса?

Фрактурата на пениса всъщност не е фрактура, защото пениса всъщност не е кост. Въпреки това може да се „счупи“, ако се огъне или удари, докато е еректирал.

Пенисът има две колони или два цилиндъра, които са като гъби, които се пълнят с кръв и правят пениса твърд. Едната колона е кавернозно тяло. Втората се нарича ​​corpora cavernosa. Те са покрити от защитен слой, наречен tunica albuginea. Пенисът се счита за „счупен“, когато tunica abulginea е разкъсана.

Колко често се среща фрактурата на пениса?

Някои статистики казват, че фрактурата на пениса е рядкост, други казват, че не е необичайно. Особеното е, че повечето мъже не са наясно, че фрактурата на пениса изисква спешна медицинска помощ. Как да избегнем подобна ситуация и кои са най-опасните пози? Подробностите научаваме от професор д-р Михаил Корякян, уролог-андролог, доктор на медицинските науки.

Д-р Михаил Корякян

Случва се по-често при по-млади мъже (заради по-изразената ерекция и твърдост на мъжеството.

Симптоми и причини

Какви са симптомите на фрактура на пениса? Те включват:

⤵ Пукащ звук, когато се случи.
⤵ Силна болка, която може да е продължителна, а може и да не е
⤵ Незабавна загуба на ерекция.
⤵ Синини и подуване от натрупване на кръв под кожата.
⤵ Кръв в урината или на върха на пениса.

Какво причинява фрактура на пениса?

Счупването на пениса се причинява от тъпа сила – когато пенисът е изправен и се удари в нещо твърдо и се огъне. Често срещаните причини са:

⤵ Сексуална активност с партньор. Фрактурата може да се случи, когато пенисът се изплъзне от партньора и се окаже в областта между ануса и перинеума или тазовата кост.
⤵ Енергична мастурбация.
⤵ Падане върху еректиралия пенис, преобръщане или удряне в стена или врата в тъмна стая.
⤵ Taqaandan. Този метод за огъване на еректирал пенис се практикува от някои мъже от Близкия изток или Централна Азия, за да накарат ерекцията да изчезне или да променят формата или размера на пениса.

Кои са най-опасните пози?

Оказа се, че не е необходимо да се прелисти набързо Кама Сутра и да се избере най-сложната и екзотична поза, за да се случи подобна фрактура. Според скорошно проучване, публикувано в International Journal of Impotence Research спокойно можем да заложим на класиката, стане ли дума за счупване на пениса.

За целите на проучването изследователите са изследвали 90 пациенти на възраст от 18 до 66 години, които са имали фрактури на пениса си. Те установили, че 77 процента от тези случаи са свързани със сексуална травма. Затова те разгледаха по-отблизо сексуалните пози, изпълнявани по време на нараняването.

Най-опасната поза за секс? Огромните 41 процента от мъжете са счупили пениса си по време на кучешката, следвани от мисионерската и жената отгоре. Тежестта на счупването е сходна при кучешката и мисионерската, но значително по-лоша при сравняване на кучешката и жената отгоре, установи проучването.

Как се диагностицира фрактурата на пениса?

Диагностицира се фрактура на пениса само чрез физически преглед. Лекарят може да препоръча още изследвания и тестове като:

• Ултразвук.
• Ядрено-магнитен резонанс.
• Ретроградна уретрограма. Този тест се използва, когато се подозира, че уретрата също е наранена.

Как се лекува фрактурата на пениса?

В момента фрактурата на пениса най-често се лекува с операция.

Какви са възможните усложнения при операция?

Усложненията при операция за възстановяване при фрактура на пениса могат да включват:

⤵ Извит пенис.
⤵ Фистули (нежелани отвори).
⤵ Еректилна дисфункция.
⤵ Болезнена ерекция.

Колко време ще отнеме възстановяването?

Няколко дни след операция е необходимо да се остане в болницата. След това ще са необходими още прегледи, за да се установи дали раната зараства и че няма проблеми с уринирането.

Как може да се намали риска от фрактура на пениса?

Може да се избегнете счупване на пениса, като не се огъва нарочно еректиралия пенис. Може също така да бъдете внимателни по време на интензивна сексуална активност.

Каква е прогнозата (перспективата) за индивид с фрактура на пениса?

Ако фрактурата на пениса бъде лекувана, перспективите са добри. Ако човек не се подложи на операция веднага или малко след инцидента, може да има по-висок риск от проблеми с:

• Уриниране.
• Получаване и поддържане на ерекция.
• Пенисът е извит или огънат.
• Образуване на белег.

Допълнителни често задавани въпроси

Каква е разликата между фрактура на пениса и авулсионна травма на пениса?

Някои видове наранявания на пениса може първоначално да изглеждат като фрактури. Може да има някои или повечето от симптомите, но да се изпитва по-лека болка. Авулсионна травма на пениса се случва, когато кожата на пениса се отстрани и няма нищо общо със счупването.

Може ли еректилната тъкан да се излекува сама?

Не е препоръчително просто да се остави пениса да заздравее сам. Ако е имало фрактура и не е получино лечение, е възможно пенисът да зарасне накриво. Може също да се загуби сексуална или уринарна функция.

Спешно състояние ли е счупването на пениса?

Да, фрактурата на пениса е спешен случай. Трябва незабавно да се потърси медицинска помощ.

Източници: www.menshealth.com, ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *