Пленву – помага за очистването на червото преди процедура за клинично изследване

Медикаментът Пленву действа като лаксатив и се предписва на лица, на които им предстои процедура, която изисква чисто черво. Лекарството провокира диария, чрез която се изпълнява това изискване.

При какви проблеми със здравето НЕ бива да приемате медикамента Пленву?

 • Ако имате свръхчувствителност към активните вещества в този препарат или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
 • Ако страдате от обструкция – запушване на червата.
 • Ако страдате от илеус – парализа на червата.
 • Ако имате перфорация на червата или отвор в стената на стомаха.
 • Ако страдате от задържане на храна в стомаха, от стомашна пареза.
 • Ако страдате от наследствена невъзможност на организма ви да усвоява конкретна аминокиселина – фенилкетонурия.
 • Ако тялото ви не може да произведе глюкоза-6-фосфат в достатъчен обем – дехидрогеназа.
 • Ако страдате от токсичен мегаколон – силно разширено черво.
 • Ако страдате от сърдечни проблеми.
 • Ако сте дехидратирани или имате здравословни проблеми с бъбреците.
 • Ако имате заболявания на червата и стомаха.
 • Ако трудно преглъщате.
 • Ако нивото на соли като калий и натрий в кръвта ви е ниско.
 • Ако получавате припадъци.

Предупреждения: Ако докато приемате Пленву получите кървене от ректума или внезапна болка в корема, незабавно потърсете лекуващия ви лекар. НЕ забравяйте да споделите с него какви други лекарства приемате, в това число и такива, които се продават свободно в аптеките.

Лекарството изисква строг режим на хранене, който е описан в листовката. Спазвайте точно указанията. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да приемат Пленву, а ако се налага – консултацията с лекар е задължителна. Този медикамент не пречи на способността за работа с машини и шофиране.

Преди процедурата се консумират само бистри течности – вода, чай кафе сокове без пулпата на плодовете, безалкохолни напитки, бистри супи. Не пийте мляко, алкохол. Два часа преди процедурата спирате приема и на разрешените храни.

Внимание! Медикаментът Пленву може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Запознайте се внимателно с тях, преди да започнете приема на лекарството. Описани са подробно в листовката на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът Пленву?

Активните вещества в едно саше прах с това лекарство са макрогол – 100 гр, безводен натриев сулфат – 9 гр, калиев и натриев хлорид – по 2 гр. Сашетата се приемат по схема, концентрацията на електролитни йони в тях е различна. Освен това Пленву съдържа още като помощни вещества малтодекстрин, капсулирана лимонена киселина, ароматизанти, аромат на манго, акациева смола, плодов аромат на пунш.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Това включва такива условия като кога и как да приемате Пленву, както трябва да се случи след приема. В листовката подробно са описани кога се приема първата, кога втората доза, кога в деня на клиничното изследване. Вариантите са различни. Лекуващият ви лекар ще пи предпише вашата схема. Докато приемате Пленву НЕ трябва да се храните. Бъдете близо до тоалетна.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса. Следете срока на годност.

Носител на разрешението за употреба: Norgine В. V. – Нидерландия.

Производители: Norgine Limited – Обединено кралство и Norgine B.V. – Нидерландия.

Средна цена в аптеките 34-35 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *