Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кветиапин Акорд – помага при шизофрения, болярска депресия, маниакални състояния

Медикаментът Кветиапин Акорд е от групата на така наречените антпсихотици и е предназначен за лечение на различни психични заболявания.

При какви сипмптоми и заболявания помага медикаментът Кветиапин Акорд?

  • При шизофрения. При нея пациентът може да чува, усеща или вижда несъществуващи неща. Може да стане подозрителен, депресиран, напрегнат, объркан.
  • При мания. Страдащите могат да бъдат разрушителни и агресивни, въодушевени, хиперактивни, превъзбудени.
  • При Болярска депресия. При нея пациентът е депресиран, тъжен, чувства се виновен, не може да спи, няма достатъчно сили, няма апетит.

Кветиапин акорд - при психични заболявания

При какви други заболявания НЕ трябва да се лекувате с медикамента  Кветиапин Акорд?

  • Асо имате алергия към активното вещество кветиапин в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако пациентът или някой от семейството му има или е имал преди заболявания на сърцето.
  • Ако кръвното ви налягане е ниско.
  • Ако сте стари и сте получили инсулт.
  • Ако преди време сте получавали гърч или припадък.
  • Ако имате заболяване на черния дроб.
  • Ако страдате от диабет или съществува риск да се разболеете от тази болест.
  • Ако в миналото сте имали понижено ниво на белите кръвни телца.
  • Ако страдате от Деменция.
  • Ако пациентът или някой от семейството му е имал съсиреци.
  • Ако страдате от сънна апнея – това е спиране за кратко на дишането.
  • Ако сега имате или в миналото сте получавали задържане на урината, уголемена простата, повишено очно налягане или запушване на червата.
  • Ако често злоупотребявате с наркотици и алкохол.

Внимание! Медикаментът Кветиапин Акорд може да причини нежелани странични реакции, някои от които изключително опасни, в това число може да причини и смърт и мисли за самоубийство. Прочетете много внимателно преди лечението какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на този медикамент. 

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Кветиапин Акорд, без консултация с лекар. Внимавайте с количеството алкохол по време на лечението. НЕ пийте сок, не яжте грейпфрут, който може да повлияе на действието на медикамента. НЕ работете с машини и не шофирайте докато се лекувате с Кветиапин Акорд, преди да се убедите, че лекарството не ви прави сънливи.

При изследвания за лекарства в урината при някои тестове може да се получат положителни резултати за наличие на метадон, въпреки че пациентът не е приемал метадон. 

Какви вещества съдържа медикаментът Кветиапин Акорд?

Кветиапин хемифумарат е активното вещество в това лекарство. Освен това ядрото на таблетката съдържа още микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, повидон КЗО, калциев хидрогенфосфат дихидрат, натриев нишестен гликолат тип А. Отделно филмовото покритие на таблетките съдържа още титанов диоксид, жълт и червен железен оксид, макрогол 400, хипромелоза 6сР.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте абсолютно без никакви отклонения указанията на лекуващия ви лекар! Той ще определи както началната, така и поддържаща доза за вас, които зависят от заболяването ви.

Таблетките обикновено се приемат цели с вода веднъж на ден преди лягане, може и по два пъти на ден според вида на заболяването ви. Без значение е дали с или без храна ще ги приемате. НЕ спирайте лечението с Кветиапин Акорд без преди това да сте се консултирали в лекаря ви.

Съхранение: Далече от достъпа на деца! Други специфични изисквания за съхранение медикаментът Кветиапин Акорд няма.

Носител на разрешението за употреба: Accord Healthcare Polska Sp. z o.o. – Полша

Производители: Laboratori FUNDACIO DAU – Испания.

Accord Healthcare Polska Sp.z o.o. – Полша.

Accord Healthcare B.V.- Нидерландия.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *