Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Розор – понижава лошия холестерол, повишава нивото на добрия холестерол

Медикаментът Розор се използва за сваляне нивото на общия холестерол  и триглицеридите – мастните вещества, които се отлагат в кръвоносните съдове при възрастни лица. Предимството му е, че смъква равнището на така наречения лош холестерол – LDL, като в същото време увелича добрия холестерол – HDL. В една таблетка от това лекарство се съдържат две активни вещества – статини.

Розор сваля нивото на лошия холестерол

Високият холестерол не причинява неразположения на пациентите, но ако остане без лечение, кръвоносните съдове могат да се стеснят или запушат, което да причини инфаркт или инсулт. Лекарите предписват Розор когато назначената диета не е довела до желаното понижаване на лошия холестерол. Тази диета трябва да се спазва и по време на лечението с Розор.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате със статина Розор?

  • Ако имате алергия към двете активни вещества в този медикамент – розувастатин и езетимиб, както и към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от сериозно чернодробно заболяване.
  • Ако бъбреците ви са тежко увредени.
  • Ако имате миопатия – получавате често необясними и повтарящи се болки в мускулите.
  • Ако сте трансплантирани и пиете лекарството циклоспорин.
  • Ако сте бременна или кърмите.
  • При лечение с Розор жените трябва да се пазят от забременяване.
  • Ако сте имали тежък обрив по кожата, мехури или белене на кожата.
  • Ако сте получавали язви в устата при лечение с Розор.
  • Ако усещате постоянна слабост в мускулите.
  • Ако се лекувате с медикаменти срещу хепатит С или ХИВ.
  • Ако страдате от тежка дихателна недостатъчност.
  • Ако страдате от хипотиреоидизъм.
  • Ако сте над 70-годишна възраст.
  • Ако редовно пиете големи количества алкохол.

НЕ забравяйте да кажете на лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта.

Внимание! Медикаментът Розор може да причини и нежелани странични реакции, някои от които много тежки. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на Розор. Ако някой от тежките симптоми се появи при вас – спрете веднага приема на това лекарство и НЕЗАБАВНО потърсете лекарска помощ.

Бременните или желаещите да забременеят трябва да спрат лечението с Розор и незабавно да се свържат с лекар. Това лекарство преминава и през майчиното мляко, затова не се препоръчва на кърмачките. Розор не пречи на работата с машини и на шофирането. Но само, ако не получите световъртеж по време на лечението, което се случва при някои пациенти.

Какви вещества съдържа лекарството Розор?

Розувастатин – по 10 или 20 мг, и езетимиб – по 10 мг, във всяка таблетка са двете активни вещества в този медикамент. Освен това ядрото на таблетката съдържа още микрокристална целулоза, прежелатинизирано царевично нишесте, кросповидон, натриев стеарилфумарат, калциев хидрогенфосфат, меглумин, колоиден безводен силициев диоксид, манитол, натриев лаурилсулфат, бутилхидроксианизол, кроскармелоза натрий, повидон, магнезиев стеарат, червен железен оксид. Отделно обвивката на таблетката съдържа червен железен оксид, хипромелоза, макрогол, титанов диоксид.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте абсолютно точно предписанията на лекуващия ви лекар. Обикновено се започва с активните вещества поотделно. Препоръчителната доза е по 1 таблетка на ден по всяко време, но е добре да бъде по едно и също време с или без храна с вода. Докато продължава лечението ви с Розор трябва да продължите както с диетата, така и с физическата активност. Лечението се спира след консултация с лекаря.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, във фабричната опаковка, която  предпазва Розор от влага и слънчевата светлина.

Носител на разрешението за употреба: – Майлан ЕООД, България.

Производители: Pharmadox Healthcare Ltd.- Малта.

Mylan Hungary Kft. – Унгария.

McDermott Laboratories Limited – Ирландия.

Средна цена в аптеките 17-18 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *