ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рингер Браун инфузионен разтвор – помага при дехидратиране, загуба на кръв и соли от организма

Лекарството Рингер Браун инфузионен разтвор наподобява човешката кръв. Използва се за зареждане на организма с течност и соли – калций, калий, натрий. Прилага се в случаите, когато пациентът има хипохлоремична алкалоза или необичайно високо рН, ниско ниво на хлорид в кръвта. Освен това помага при случаите на дехидратиране, при загуба на соли и течности от  организма, след сериозно повръщане, при което се губят хлориди, както и ако пациентът е загубил кръв.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате Рингер Браун инфузионен разтвор?

  • Ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност.
  • Ако количеството на вода в организма ви е повишено.
  • Ако страдате от сериозна бъбречна недостатъчност.
  • Ако нивата на хлорид и натрий в кръвта ви са високи.
  • Ако сте задържали солите при загуба на вода.
  • Ако страдате от високо кръвно налягане.
  • Ако имате отоци в тялото, вода в белия дроб.

Внимание! Рингер Браун инфузионен разтвор може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката на лекарството.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, включително и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните жени, както и кърмещите трябва да уведомят лекаря за състоянието си. Рингер Браун не влияе отрицателно върху способността за шофиране и за работа с машини.

Какви вещества съдържа разтворът Рингер Браун?

В един литър от разтвора се съдържат следните активни вещества: калциев хлорид дихидрат, натриев и калиев хлорид, електролити на калий, натрий, калций, хлорид. Теоретичната осмоларност е 309 mOsm/1,киселинността рН – от 5,0 до 7,0, както и вода за инжекции.

Начин на приложение на Рингер Браун инфузионен разтвор: Това лекарство се прилага единствено от лекар или медицинска сестра капково – интравенозна инфузия. Обичайната доза е от 1 до 3 литра. За приложението на 1 литър са необходими близо 3 часа и 20 минути. Дозата винаги се определя индивидуално от лекаря. Предозирането може да бъде опасно.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Флаконът на Рингер Браун инфузионен разтвор преди употреба трябва да е добре затворен, а течността вътре – бистра.

Носител на разрешението за употреба :В. Braun Melsungen AG – Германия.

Производители: В.Braun Medical SA – Испания, B. Braun Avitum AG – Германия.

Средна цена в аптеките 2-3 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *