Ридаксин – помага при лека и умерено тежка деменция на страдащи от Алцхаймер

Медикаментът Ридаксин е създаден специално за лечение на страдащи от болестта на Алцхаймер, при които се наблюдава умерено тежка или лека деменция.

За лечение на деменция на болни от Алцхаймер

При какви други здравословни проблеми болните НЕ трябва да се лекуват с медикамента Ридаксин?

  • Ако пациентът има алергия към активното вещество ривастигмин или към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от тежки здравословни проблеми на черния дроб.
  • Ако имате нарушения във функциите на бъбреците.
  • Ако имате активна язва на стомаха.
  • Ако страдате от астма и други сериозни болести на дихателните пътища.
  • Ако пулсът ви е неравномерен.
  • Ако получавате конвулсии, гърчове, пристъпи.
  • Ако имате затруднения при уринирането.

Близките на такива пациенти да НЕ забравят да споделят с лекуващия лекар какви други лекарства приемат, в това число и такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Ридаксин може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Информирайте се преди началото на лечението за тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Важно е в случаите на предстояща хирургическа операция, да уведомите лекаря, че приемате Ридаксин тъй като този медикамент усилва действието на някои релаксанти.

Ридаксин НЕ се препоръчва за лечение на бременни и кърмещи жени, а също и на деца.

Самото заболяване, а също и лечението с този медикамент, нарушават способността за работа с машини и за шофиране.

Какви вещества съдържа медикаментът Ридаксин?

Всяка капсула съдържа по 3 мг ривастигмин, което е активното вещество в това лекарство. Освен това като помощни съставки то съдържа още магнезиев стеарат, хипромелоза, колоиден безводен силициев диоксид, микрокристална целулоза, жълт и червен железен оксид, печатно мастило, титанов диоксид.

Отделно печатното мастило съдържа безводен етанол, шеллак, бутилов алкохол, изопропилов алкохол, пречистена вода, калиев хидроксид, черен железен оксид, амоняк.

Дозировка: Спазвайте абсолютно точно предписанията на лекуващия лекар. Обичайната дозировка е по 2 капсули на ден – сутрин със закуската и втори път при вечеря. Капсулите НЕ трябва да се дъвчат нито да се отварят. Ако лечението е прекъснато за няколко дни продължете само, ако преди това сте се консултирали с лекуващия лекар. НЕ спирайте трайно лечението с Ридаксин сами – без консултация с лекар. Следете срока на годност на медикамента.

Съхранение: Ридаксин няма специфични изисквания за начина на съхранение. 

Носител на разрешението за употреба: НЕОЛА ФАРМА ЕООД – България.

Производител: Genepharm S.A. – Гърция.

Средна цена в аптеките 32-33 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *