Сумамед сироп – помага при инфекции на дихателните пътища, на кожата, при синузит, пневмония, бронхит

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Медикаментът Сумамед сироп е макролиден антибиотик, който действа антибактериално.  Предписва се за лечение на инфекции на дихателните пътища, възпаление на средното ухо, синуит (синузит), тонзилит, както и при инфекции на долните дихателни пътища, каквито са пневмонията, бронхитът.

Освен това с този медикамент се лекуват инфекции на меките тъкани и на кожата – вторична пиодермия, нмпетнго, еризипел и еритема мигранс, което състояние се явява първи стадий на Лаймската болест.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Сумамед сироп?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте свръхчувствителни към препарати, които съдържат ерготаминови производни – съществува опасност, макар и само теоретична, за поява на накуцване, за посиняване на крайниците.
  • Ако страдате от здравословни проблеми на черния дроб.
  • Ако бъбречната ви функция е увредена.
  • Ако страдате от сърдечно заболяване.
  • Ако при прием на антибиотици получавате диария.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Сумамед сироп може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Прочетете старателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, която е приложена във фабричната опаковка на това лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Сумамед сироп?

Азитромицин като дихидрат е активното вещество в това лекарство – 1 флакон съдържа 400 мг. от него. След приготвянето според указанията на 5 мл сироп в него се съдържа 100 мг азитромицин. Освен това лекарството съдържа още тринатриев фосфат, захароза, ксантанова гума, хидроксипропнлцелулоза, колоиден безводен силициев диоксид, аромати на банани, череши, ванилия.

Дозировка: Спазвайте без отклонения предписанията на лекуващия ви лекар. Дозата се определя според диагнозата и състоянието  ви – при различните заболявания и при различни други съпътстващи заболявания, дозировката е различна и тя ще бъде определена само от лекуващия ви лекар.  За децата тя зависи и от теглото им. Опаковката съдържа прах, който става перорална суспензия след като му се добави вода.

Внимание! В листовката стъпка по стъпка е описано как се приготвя лечебната суспензия. Следвайте ги стриктно.

Съхранение:  Винаги далече от достъпа на деца, при температура по-ниска от 25 градуса по Целзий.  Приготвената суспензия трябва да се изразходва за 5 дни.

Носител на разрешението за употреба: Teva B.V. – Нидерландия.

Производител: PLIVA Hrvatska d.o.o. – Хърватия.

Средна цена в аптеките 12-13 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *