Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диетата на Аткинс може да се окаже вредна за вашето здраве

Всяка клетка в тялото ви съдържа протеини, които имат редица важни функции. Протеините са сложни вещества, съставен от вериги от аминокиселини. Аминокиселините са градивните елементи, които се комбинират в различни формации. Има общо 20 аминокиселини, но само от осем от тях може да получите протеини и затова те се наричат незаменими аминокиселини. Протеинът е от съществено значение за здравословния растеж на всички тъкани на тялото като мускулите, вътрешните органи, кожата и т.н. Протеините са и добър източник на енергия за тялото.

Различните храни съдържат различни количества от аминокиселини. Количеството протеини, което ви е необходимо може да получите от животински продукти като месо, риба, млечни продукти и яйца, както и от боб, ядки, семена и зърнени култури. Дори и да сте вегетарианец пак може да набавяте нужното си количество протеини за да имате пълноценно здраве. Може да определите точно колко протеини са ви необходими като ги изчислите според ръста и теглото си. Все пак като ориентир може да кажем, че е нормално за организма приемът на две яйца или парче месо/ 100гр./ или риба /140 гр./ на ден за да си набавим нужното количество протеини.

Въпреки, че месото е отличен източник на протеини, то може да бъде и вредно, защото може да е с твърде много съдържание на мазнини, а това е вредно за здравето. Консумацията на месо с твърде много мазнини може да доведе до различни здравословни проблеми. За да си набавяте все пак нужното количество протеини от месото следвайте следните съвети: избирайте по-крехко месо, изрязвайте излишните мазнини по него,премахвайте кожата на пилешкото и пуешкото месо, гответе месото така, че да позволявате на мазнината да се оттича от него, намалете размера на продуктите богати на мазнини, като хамбургери и колбаси.

Може би сте чували за диетата на Аткинс, която включва яденето на много храни богати на протиени и намаляване на консумацията на храни богати на нишесте. Тази диета може да се окаже вредна за вашето здраве, тъй като приемът на прекаленно много протеини може да има опасни последици за здравето ви. Прекаленно многото протеини може да увредят бъбреците ви и черния дроб. Може също така да се увеличи риска от сърдечни заболявания, защото храните богати на протеини обикновенно са с високо съдържание на мазнини. Няма и никакви доказателства, че тази диета е по-полезна отколкото една здравословна и добре балансирана диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *