Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Краставицата може да предотврати сухотата на устните по време на бременност

Бременността носи много радост и наслада на една жена. Въпреки това, съществуват много притеснителни симптоми, с които трябва да се справи бременната жена. Повечето от тези симптоми са свързани с хормоналните промени и промени в метаболитните дейности в тялото след зачеването. Болките в гърба, желанието за различни храни, стрии, киселини в стомаха, често уриниране и др. са само някои от проблемите на бременната жена. Освен тези проблеми много жени се оплакват и от суха кожа, както и сухи устни. Сухотата на кожата и устните е различна при всяка жена. Сухотата може да бъде лека, умерена или тежка. Сухите устни много често са болезнени особенно, когато са напукани, а през зимния сезон състоянието много често се влошава.

Метаболитните процеси в тялото на една бременна жена, както и хормоналните проблеми са най-честата причина за сухите устни. Някои жени може да имат сухи устни заради забавяне на мастната секреция и загубата на еластичност. Друга причина е обезводняването, което може да бъде причинено от честото уриниране например.

Добрата новина тук е, че сухите усти по време на бременност не са сериозно състояние. В повечето случай може да бъдат излекувани в домашни условия. Съществува обаче и едно състояние наречено гастационен диабет това е диабет възникнал по време на бременност. Ако имате гастационен диабет и сухи устни то тогава трябва да се консултирате с лекар за да ви посъветва как да се справите с това състояние.

 Някои от ефективните лечения на сухи устни по време на бременност са:

  • Трябва да поддържате тялото си добре хидратирано. За целта е необходимо да пиете много течности и вода.Мажете устните си с кокосово масло. Кокосовото масло е напълно безопасно по време на бременност. То поддържа устните влажни и може да ги излекува за няколко дни.
  • Разтрийте парче от краставица върху устните си . Правете това колкото се може по-често. Краставицата овлажнява сухата кожа на устните и я прави по еластична. Помага и за намаляване на болката причинена от сухотата.
  • Гел от алое вера е друго средство за лечение на сухите устни. Нанесете гел от алое вера върху устните си поне по два пъти на ден и така ще имате здрави и хидратирани устни през целия ден.
  • Не използвайте евтини червила и балсами за устни те може много лесно да увредят устните ви и да ги дехидратират.
  • Може също така през зимните месеци да слагате на устните си рициново масло за да са те здрави и хидратирани.
  • Прибавете към диетата си храни богати на витамин А, С и В, както и зелени листни зеленчуци, моркови, цвекло, спанак, мляко, домати, пълнозърнести храни и бобови растения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Краставицата може да предотврати сухотата на устните по време на бременност

  1. Pingback: Д-р Бисер Господинов: Водата е най-силното лекарство! | Лекува нет

  2. Bozana каза:

    След като прочетох внимателно статията за което благодаря на авторите взех своето решение да не забременявам никога.Не мога да понасям устните ми да са сухи!Ужас!Къде да се подпиша че не желая на такава цена да създам нов живот ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *