Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шокиращ случай на кожна алергия от боя за коса, довела до смърт

На 30 октомври 38-годишната британка Джулия Майкъб пострадала сериозно, след като си боядисала косата. Из­паднала в кома заради алергична реакция към боята и била откарана в болницата заради спиране на сърцето и сериозни увреждания на мозъка. Интересното е, че тя и по-рано е ползвала същата боя за коса, но този път се почувствала изключително зле. Сега била включена към апарати за под­държане на живота й. Лекарите не давали никакви прогнози и не изключвали вероятността жената никога да не излезе от комата. Бащата на Джулия съобщил, че алергията е пре­дизвикана от вещество, наречено парафенилендиамин – до този извод стигнали медиците след изследване на боята и ръкавиците, които ползвала жената.

Няколко дни по-рано младата 17-годишна британка Табата Маккурт починала в болницата заради силна алергична реакция – пак след боядисване на косата. Свидетел на този трагичен инцидент станала най-добрата й приятелка Хизър Худхел. Тя разказва, че след като Табата си боядисала ко­сата, двете, .седнали на дивана да гледат телевизия, а след 20 минути момичето отишло да измие косата си. „Когато излезе оттам, не можах да я позная. Тя се хвърли на дивана и започна отчаяно да дърпа косите си като крещеше „не, не“. „Очите й изскочиха, след това започна да повръща и при­падна. Това беше много страшно. Заприлича на парцалена кукла“ – това пък споделя приятелят на майка й. След като извикали „Бърза помощ“ и откарали момичето в болницата, то починало. Приятелите й, а и не само те, активно обсъждат във фейсбук случилото се, а правоохранителните органи също са се намесили. „Това може да е алергия към кислородната вода, чиято доза вероятно е била много висока“ – пояснява Ема Меридит, ръководител на научни изследвания в Козме­тичната асоциация.

Оказва се, че това не е единичен случай. Така например през есента на 2009 г. пак от боя за коса починала жена от Ка­захстан. И тя нееднократно ползвала един и същи оцветител за коса, но този път се случила страшна алергична реакция. След като нанесла оцветителя, жената усетила силно парене по кожата, след това й се подуло лицето, повишила се темпе­ратурата, а паникьосаната й майка извикала „Бърза помощ“. Пристигналите медици констатирали алергичен шок и бързо развиващ се оток на главния мозък. Поставили й необходи­мите препарати и бързо я откарали в болницата, но по пътя тя починала от спиране на сърцето и оток на мозъка.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Вижте нашите топ съвети за това как да си направите тест за алергия на кожата:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *