Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Антибиотиците помагат за спирането на много инфекциозни болести

Антибиотиците действат  при защита срещу много инфекции. Пеницилинът е въведен през 1940г. След, което учените разработват повече от 150 антибиотици, които помагат за спирането на разпространението на много инфекциозни болести. Способността на антибиотиците да лекуват инфекциозни заболявания е довело до представата, че те са с много „правомощия”. В много страни антибиотиците са най-широко използвания клас лекарства след аналгетиците. Въпреки, че тези лекарства са спасили много човешки животи трябва да се знае, че неправилната им употреба може да доведе до много проблеми. На практика всички видове антибиотици действат само върху възпроизвеждането на бактерии. Антибиотиците обикновено са активни срещу умножаването на бактерии, но са много по-малко ефективни срещу възпроизвеждането на бактерии. Те не могат да правят разлика между „добри“ и „лоши“ бактерии. Продължителната употреба на антибиотици може сериозно да наруши нормалната екология на тялото и да направи тялото по-податливо някои заболявания.

Много антибиотици са стабилни химични съединения, които не се приемат  от тялото, но остават активни дълго след като са приети. В момента, антибиотиците  имат значителен принос към все повече активни медицински вещества, които циркулират в околното среда. Ако дозировката на антибиотика не е достатъчна то тогава той няма да бъде ефективен при лечението, затова е важно да се предпише правилната дозировка от съответния антибиотик. Проучванията са установили, че около 20-27% от предписаните антибиотици на различни пациенти с различни заболявания не са подходящи. Проучванията показват също така, че неправилното предписване на антибиотици се увеличава с всяка изминала година.

Зеленият чай използван в комбинация с антибиотици може да доведе до увеличаване на тяхната ефективност. Според проучвания направени в Университета Александрия в Египет е доказано, че зеленият чай може да помогне на антибиотиците да бъдат три пъти по-ефективни. Установено е, че хора, които приемат антибиотиците без зелен чай е три пъти по-вероятно да развият астма отколкото такива, които приемат антибиотиците със зелен чай.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Антибиотиците помагат за спирането на много инфекциозни болести

  1. Pingback: България, Гърция и Италия са страните, които използват най-много антибиотици | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *