Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хъркането е сигнал за слабоумие

След 60-годишна възраст 60 % от мъжете и 40 на сто от жените хъркат

Видяха бял свят ре­зултатите от изслед­ванията на американски учени от Калифорнийския университет относно влиянието на апнеята върху умствените спо­собности на жените. В изследването взели участие 300 дами на пре­клонна възраст, като при 105 от тях била диагно­стицирана апнея, съпро­вождана с хъркане. Тук е мястото да отбележим, че в експеримента са взели участие дами, ко­ито вече са проявявали признаци на придоби­то слабоумие. Учените провели повторно из­следване на умствените способности и общото здравословно състояние на жените пет години след диагностициране на съответните симп­томи.

Вижте какви са ре­зултатите: при почти 50 на сто от жените с апнея са възникнали сериозни проблеми с паметта и яснотата на мислене, а при 20 на сто от дамите се поя­вили проблеми със съня. Освен това се наблю­давали характерните признаци на деменция.

Изследователите са убедени, че спирането на дишането по време на сън нарушава нормал­ното кръвоснабдяване на главния мозък, заради което отмират клетки от този жизненоважен човешки орган.

От казаното до тук следва изводът, че здра­вият и спокоен сън е най-добрата защита за възрастните хора от възникване на старче­ско слабоумие. Научно е доказано, че с възрас­тта жените започват да хъркат не по-малко от мъжете. А причините могат да са: наднормено тегло, увеличени сливи­ци, носови полипи и дори изкривяване на носовата преграда.

ВНИМАНИЕ!

Освен традиционното ле­чение съществуват и много народни методи за избавяне От хъркането. А ние ви пред­лагаме три популярни и простички начини да се изба­вите от хъркането: преди сън си капвайте във всяка ноздра зехтин; три пъти дневно един час преди ядене изяж­дайте по един печен морков; освен това ежедневно пийте дестилирана вода.

За Lekuva.net – в-к „Доктор

Научете повече за това заболяване, защо хъркаме и как може да се излекува това състояние:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *